Consilierii locali din Timișoara s-au gândit ca nu cumva să treacă într-un nou an fără o nouă amenințare la adresa proprietarilor de imobile istorice care nu au reușit să demareze reabilitarea caselor în care stau.
Votul pentru supraimpozitare s-a desfășurat pe bandă rulantă, într-o singură sedință de Consiliu Local fiind dată sentința pentru aproape 200 de astfel de clădiri. Ceea ce va duce, cel mai probabil, la noi contestații și procese, pentru că fiecare situație de acest gen are particularitățile ei și nu poate fi tratată la fel ca alte sute.
Astfel, începând din 2020, proprietarii din 188 de clădiri istorice vor fi nevoiți să plătească impozite mărite, după ce polliția locală a constatat că starea tehnică a clădirilor nu este corespunzătoare.
Reprezentanții asociațiilor de proprietari din multe astfel de clădiri reclamă însă faptul că nu reușesc să obțină toate avizele și aprobările necesare decât dacă apelează la firme specializate în domeniu, care cer prețuri astronomice pentru întocmirea documentației. Nici banii pentru renovarea propriu zisă nu sunt puțini, în condițiile în care, la Timișoara, primăria nu acordă niciun fel de ajutor în astfel de cazuri.