Incendiile de vegetație sunt tot mai numeroase

Cu toate că în această vară o lume întreagă a văzut ce tragedii pot crea incendiile de vegetație scăpate de sub control, acestea continua să apară. Uneori,  accidental. De cele mai multe ori provocate de proprietari care vor să-și curețe terenurile de resturi vegetale.

Incendiile de vegetație din ultima perioadă îi țin pe pompieri în alertă. Odată cu strângerea recoltei, pe câmpuri rămân resturi de vegetație. Unii agricultori încearcă să scape de ele, dându-le foc. Des, aceste incendii scapă de sub control și se întind pe suprafețe mari. Ajung astfel să fie un real pericol pentru gospodăriile din zonă. Uneori și șoferii sunt afectați de fumul gros care le reduce vizibilitatea.

Așa s-a întâmplat și în cazul unui incendiu de vegetație care a izbucnit în noaptea de miercuri spre joi, în apropiere de Sânandrei. Flăcările înalte și fumul gros i-au speriat pe localnici, care au alertat pompierii. Circulația pe șoseaua care duce spre localitate a fost afectată de vizibilitatea redusă din cauza fumului dens.

Articolul precedentDescoperire macabră într-un cartier din Timișoara
Articolul următorPrimii suspecți în cazul asistentei bătute la Spitalul Județean