La Timișoara începe o nouă etapă a proiectului de retehnologizare a sistemului centralizat de termoficare din oraș. Proiectul este necesar pentru conformarea la normele de mediu privind emisiile poluante și pentru a crește eficiența alimentării cu căldură.

Primarul Dominic Fritz spune că vara aceasta se va lucra intens pentru reabilitarea şi extinderea reţelelor pe 29 de km. Primele lucrări vor începe pe 15 martie acolo unde se poate interveni, fără întreruperea furnizării agentului termic.

Deşi traseul pe care se vor executa aceste lucrări edilitare era cunoscut de trei ani, acolo au avut loc alte lucrări de reabilitare a trotuarelor, care acum vor fi sparte din nou.

“Vom fi nevoiţi să spargem străzi reabilitate recent, cum este bulevardul C.D. Loga. Vom săpa şanţuri şi în Parcul Civic, chiar după ce va fi reabilitat, pentru că în trecut, direcţiile nu s-au coordonat între ele şi lucrările se suprapun. Furnizarea apei calde nu va fi afectată, deoarece se vor monta conducte provizorii. Primele lucrări se fac în locaţiile unde nu trebuie întrerupt agentul termic. Calendarul lucrărilor spune că ar putea fi gata la finalul verii anului viitor”, a explicat primarul Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

Valoarea totală a proiectului este de peste 148.000.000 lei, din care cofinanţarea UE este de 106.275.413 lei. Proiectul este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHECK-IN. Bilet comun STB plătit prin aplicație sau SMS
Articolul următorCare sunt RESTRICȚIILE pentru hoteluri și pensiuni, la munte