Conform reprezentanțiilor administrației locale, începând de astăzi se vor efectua lucrări de dezinsecție pe raza municipiului Timișoara.

„Începând cu data de 13.06.2019 se vor executa servicii de dezinsecție aeriană pe domeniul public al Municipiului Timișoara. Substanța utilizată pentru efectuarea serviciilor de dezinsecție este substanța K’Othrine Profi EC 250, substanță activă Deltamethrin. Crescătorii de albine sunt rugați ca în perioada menționată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire. Menționăm că substanțele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății”, a afirmat viceprimarul Farkas Imre.

Totodată, autoritățile le atrag atenția cetățenilor că aceste lucrări de dezinsecție vizează domeniul public. Locuitorii sunt datori să facă demersurile necesare pentru dezinsecția în gospodării, sub amenințarea unor amenzi zdravene. Asta deoarece chair dacă pe domeniul public situația este rezolvată, prezența insectelor dăunătoare în curțile și grădinile oamenilor poate genera noi focare de răspândire a muștelor,țânâarilor și a altor insecte.

 

Articolul precedentGrupuri de migranți încearcă să treacă granița de vest
Articolul următorÎncă două zile de vreme extremă! Caniculă ziua, vijelii seara