Alegători timiși de la o secție la alta, secții fără curent electric și o ștampilă dispărută, acestea au fost incidentele înregistrate în Timiș, în ziua alegerilor europarlamentare și a referendumului.

Mai mulți alegători care au vrut să voteze pe liste suplimentare au reclamat faptul că au fost trimiși de la o secție la alta pentru că nu mai erau suficiente materiale la secțiile unde au mers inițial. Reprezentanții BEJ Timiș au susținut însă că nu au primit reclamații oficiale și că președinții secțiilor de votare ar fi trebuit să anunțe Instituția prefectului dacă observau că li se terminau materialele necesare.

Alimentarea cu curent electric a căzut într-o zonă din Timișoara unde erau amenajate, într-o școală, trei secții de votare. Echipele furnizorului de electricitate au intervenit de urgență. Procesul electoral nu a avut de suferit, pentru că tabletele folosite în secții au continuat să funcționeze, pe baterie.

În schimb, s-a întrerupt votarea într-o secție de unde a dispărut o ștampilă. Procesul de vot a fost reluat, chiar dacă ștampila nu a fost găsită, dar polițiștii au deschis un dosar penal pentru furt.

Articolul precedentCalificare. Informatica Timișoara va juca din nou cu trofeul pe masă
Articolul următorBucurie moderată la PNL Timiș după anunțarea primelor rezultate la alegerile europarlamentare si referendum