A ajuns în finala Cupei României, însă a dat de un adversar mult prea puternic și prea motivat în finala de la Târgu Mureș.

Fortuna Becicherecu Mic nu a avut replică în ultimul act al competiției knock-out în fața lui Vasas Femina Odorheiu Secuiesc. Primul sfert de oră a fost unul echilibrat, cu o ușoară dominare a ardelencelor, și cu două ocazii ratate de Țabur și Beno. În minutul 21, o pasă a ajuns în careul imișean, Beno a trimis cu capul către Mitri, iar aceasta a trimis în poartă. După numai 5 minute, Vasas Femina Odorhei a făcut 2-0 prin Țambur, care a profitat din nou de erorile imense din defensiva Fortunei, acesta fiind și scorul pauzei.

Primul sfert de oră din repriza a doua a fost unul de coșmar pentru timișence. La 5 minute de la reluare Țambur pătrunde pe partea stângă și o execută cu Roșu, pentru ca în următoarele 10 minute, Odorheiul să mai puncteze de alte două ori. Mai întâi Beno a făcut 4-0, în timp ce în minutul 60, Țambur și-a completat hattrick-ul.

Din acel moment Odorheiul nu a mai forțat și s-a mulțumit să apere rezultatul și să răspundă pe contre, iar în cele din urmă, ardelencele s-au impus cu 5-0.

Din punctul meu de vedere a fost un meci dificil. Am întâlnit o echipă bună, o echipă închegată,care și-a dorit mai mult decât noi victoria. Sper ca pe viitor să înțeleagă și fetele, pentru că a ajunge într-o finală este o muncă deosebit de grea. A câștiga o finală este mai mult decât greu, o muncă ce trebuie depusă la fiecare antrenament, cu sudoare. Dacă asta vom face pe viitor, vom ajunge din nou în finală și cu siguranță noi vom fi cei câștigători. Astăzi nu a fost să fie la noi, a fost la adversare, pe care încă o dată le felicit pentru ce au făcut, un joc foarte bun, un joc de pase. În schimb noi am făcut un joc foarte slab, țin să recunosc lucrul acesta și tocmai de aceea sper ca fetele mele să înțeleagă că mai au foarte mult de muncit să ridicăm și noi această Cupă, pe care acum o ridică Vasas Femina Odorheiu Secuiesc„, a spus la final antrenorul Fortunei Becicherecu Mic, Florin Pădurean.

De cealaltă parte, antrenorul Odorheiului este Alexandru Andrași, cel care învinge pentru a doua oară în carieră o echipă din Timiș într-o finală de Cupă, după ce ca jucător a câștigat trofeul cu Steaua, după un ultim act în fața lui Poli Timișoara.

Sunt foarte mulțumit pentru că trebuie să recunosc, exact ceea ce am făcut de când am preluat această echipă, astăzi fetele au demonstrat că pot să joace, înțeleg ceea ce vreau să le transmit și e încununarea succesului la munca lor. Ținând cont că numai în februarie am preluat această echipă, sunt niste jucătoare extraordinare. Să sperăm că aceste jucătoare vor rămâne în continuare și cu încă două-trei jucătoare de bază să se facă o echipă competitivă, să se bată pentru campionat. Fortuna este o echipă care merită locul 2„, a declarat antrenorul Odorheiului la finele partidei.

Vasas Femina Odorhei a câștigat în premieră Cupa României la fotbal feminin. De fapt, pentru ambele echipe aceasta a fost prima prezență în ultimul act al întrecerii.

Articolul precedentTimișul mai vrea un trofeu. Fortuna Becicherecu Mic luptă pentru Cupa României la fotbal feminin
Articolul următorDouă linii de transport noi vor lega Timișoara de o comună din apropiere