Derby-ul Superligii de rugby s-a disputat pe terenul celor de la Stiința Baia Mare, între gazde și Timișoara Saracens, formații obișnuit de întâlnirile în finale.

Timișorenii au fost cei care au punctat primii prin două transformări reușite de Luke Samoa, însă cu puțin timp înaintea pauzei gazdele au revenit pe tabelă cu un eseu semnat de Adrian Apostol, ne transformat însă, și o lovitură de pedeapsă reușită de Manole. Astfel, la jumătatea partidei gazdele conduceau cu 8-6.

Știința a început mai bine și a pus repede un eseu prin Taliauli, netransformat, și a dus scorul la 13-8. Bănățenii au răspuns repede cu un eseu semnat de Tevita Manumua, iar Samoa a transformat fără mari probleme și a egalat situația de pe tabelă. Același Samoa a adus formația campioană în avantaj, după o lovitură de pedeapsă. Finalul întâlnirii a aparținut băimărenilor, care au reușit un eseu prin Manole, transformat de Ratu Taniela. S-a încheiat 20-16, iar Timișoara pierde primul meci din returul sezonului.

Ca un detaliu, pentru a păstra tradiția, și în partida din Maramureș s-au acordat cartonașe galbene, după ce Țiglă și Dico au stat câte 10 minute pe margine pentru gazde, în timp ce de la bănățeni a fost avertizat Rupanu.

Următorul meci pentru Timișoara Saracens este programat la finalul săptămânii viitoare, când primește vizita Stelei, echipă care în această rundă a învins cu 52-0 Tomitanii Constanța.

Sursa foto: Stiinta Baia Mare

Articolul precedentTimișoara are serviciu de dezinsecție și deratizare. Primarul Nicolae Robu a semnat contractul
Articolul următorSute de amenzi date într-o singură seară după o razie în Timiș