Județul Timiș s-a aflat sub cod portocaliu de vreme rea, iar ploile torențiale au dus la inundarea mai multor localități. Pompierii au intervenit pentru a-i ajuta pe oamenii în ale căror gospodării a intrat apa.
În localitățile Bara și Cladova au fost inundate peste 40 de gospodării. ISU Banat a trimis în zonă bărci, motopompe de mare capacitate și autospeciale. Apele au inundat si alte cateva zeci de gospodarii din satul Iersnic.
Probleme s-au inregistrat si la Faget si in Ohaba Lunga si Sannicolau Mare.
Conform Administrației Bazniale de Apă Banat
„În ultimele 24 de ore s-au înregistrat cantități importante de precipitații în spațiul hidrografic Banat, astfel că au fost depășite valorile normale de precipitații la 3 stații hidrometrice: s.h.Brebu-20,5 l/mp (curs de apă Pogăniș),s.h. Făget-25,8 l/mp și s.h.Luncani-25,3 l/mp (curs de apă Bega).
Au căzut precipitații, sub formă de averse torențiale, într-un interval de timp scurt, în bazinul superior al râului Bega, pe afluenții de dreapta ai Begăi ( 25,8 l/mp/ 20 de minute la stația hidrometrică Făget), care au condus la viituri rapide și creșteri importante de debite și niveluri cu depășiri ale cotelor de apărare în bazinul hidrografic Bega.
La ora 9.00 se înregistrau depășiri ale cotelor de inundațíe pe râul Bega, la stațía hidrometrică Balinț. În cursul zilei de azi ne așteptăm la creșteri de debite și niveluri cu depășirea cotelor de apărare și la s.h. Chizătău, în aval pe râul Bega.
Pe râurile Bârzava (la s.h. Partoș), Moravița (la s.h. Moravița), Timiș (la s.h. Gad și s.h. Grăniceri) se înregistrează încă depășiri ale cotelor de atenție prin propagarea viiturilor, însă tendința este de scădere a acestora.
În prezent este în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru bazinele hidrografice al râurilor Bega, Timiș, Pogăniș, Bîrzava, Moravița,Caraș, Nera, valabil până azi, 05 iunie, la ora 16.00.
Specialiştii ABA Banat monitorizează în permanenţă debitele şi nivelurile cursurilor de apă vizate de avertizările hidrologice în vigoare și acționează prin formațiile de intervenție cu utilajele din dotare atunci când situația o impune. Acestea sunt pregătite să intervină cu utilajele din dotare pentru deblocarea albiilor și asigurarea secțiunilor de scurgere.
Deasemenea se solicită populației să nu traverseze cursurile de apă și să nu desfășoare activități în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice și hidrologice.”