Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au descoperit, ascunși în interiorul unei autoutilitare 15 cetăţeni irakieni. Aceștia erau solicitanţi de azil în România, care au încercat astfel să iasă ilegal din ţară

 

Imediat după miezul nopții, în punctul de trecere a frontierei a apărut un cetățean turc. Acesta, un bărbat în vârstă de 33 de ani, se afla la volanul unei autoutilitare, înmatriculată în Turcia. Avea și un pasager, un cetățean bulgar. Conform documentelor, ei ar fi transportat piese metalice pe ruta Turcia-Ungaria. În loc de asta ei transportau 15 irakieni.

“Cu ocazia controlului de frontieră, s-a descoperit că sigiliul vamal aplicat este deteriorat, astfel că poliţiştii au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport..Polițiștii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, ascunse printre cutiile cu piese metalice, 15 persoane, dintre care opt bărbaţi, două femei şi cinci minori, adulţii având vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani, iar minorii între 7 şi 17 ani. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, înregistraţi ca solicitanţi de azil în România.” se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră.

Acum, cetățeanul turc și cel bulgar sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de de trafic de migrant. Irakenii sunt cercetați pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

Articolul precedentMașină răsturnată după impactul cu două căruțe pe o șosea din Timiș
Articolul următorTradiții și superstiții de ziua Sfintei Cuvioase Parascheva