A fost jale mare în Recaș, orașul din județul Timiș unde locuia și lucra polițistul împușcat în misiune de un recidivist dat în urmărire internațională.

 Sute de polițiști, dar și jandarmi, membrii ai trupelor speciale, pompieri și localnici au participat la funeralii. Au fost depuse zeci de coroane, iar înmormântarea s-a desfășurat cu ceremonial militar.

Trupul agenului Cristian Amariei a fost depus în capela din vechiul cimitir a orașului. Acolo, a avut loc astăzi o primă slujbă religioasă. Sicriul a fost apoi purtat pe umeri de membrii ai Detașamentului de Gardă până la cimitirul nou, acolo unde se află locul de veci al polițistului.

Cortegiul s-a oprti, așa cum cere tradiția, la fiecare răscruce a ultimului drum. În fața cimitirului nou a avut loc o altă slujbă religioasă, ținută de Mitropolitul Banatului, Ioan Selejan. Acesta i-a rugat, cu lacrimi în ochi, pe polițiștii prezenți să-i ducă o fotografie de la înmormântare ucigașului, pentru ca acesta să vadă câtă tristețe a provocat.

Agentul Cristian Amariei a fost înaintat în grad post mortem la gradul de subinspector. Lângă mormânt a avut loc ceremonialul predării steagului către familie și au fost trase salve de armă.

Articolul precedentDezastru în Timiș. Zeci de case inundate și drumuri acoperite de apă. S-a emis cod roșu. Foto
Articolul următorCod roșu pe râul Bega, s-a atins nivelul maxim istoric. VIDEO