În următoarele zile, în școlile din județul Timiș sunt așteptate să ajungă 40.000 de teste rapide antigen pentru testarea copiilor care prezintă simptome de COVID-19, la ore.

Teste antigen vor fi distribuite tuturor cabinetelor medicale școlare prin intermediul Inspectoratului Școlar Timiș. Deocamdată, aproximativ 50 la sută din teste au ajuns în Timiș, anunță șeful Inspectoratului Școlar, Marin Popescu.

„Au fost transferate către Inspectoratul Școlar 20.500 teste antigen pentru a fi transferate spre unitățile de învățământ cu cabinete școlare. În Timișoara, toate școlile au cabinet, chiar dacă sunt arondate la altă unitate de învățământ. Teste vor fi transmise la Lugoj, la Sânnicolau și la Deta. Criteriul după care vor fi transferate testele este acela al numărului de elevi la nivel de unitate de învățămât. Încercăm în câteva ore să distribuim testele antigen. Cantitățile care rămân vor fi la DSP și vor decide unde vor fi transferate. Unde nu există cabinete școlare se va decide cum se procedează și cine va realiza testarea elevilor la nivelul unităților de învățământ fără cabinete”, a precizat Marin Popescu, inspectorul școlar județean al Timișului.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentLEGILE PUTERII | Sorin Cîmpeanu, după prima zi de școală: „Eu îndrăznesc să fiu optimist și să nu ajungem în situația în care să închidem școlile din nou”
Articolul următorRomânia în REALITATE, invitat: CRISTIAN MATEI PANAIT