Reprezentanții Primăriei Timișoara au semnat contractul cu Bozankaya Otomotiv Mak, firma din Turcia care a câștigat licitația pentru tramvaiele noi. Proiectul „Înnoirea flotei de tramvaie din Timișoara – etapa 1” are o valoare de 96,3 milioane lei, din care 79,3 milioane reprezintă fonduri europene nerambursabile.

Cele șapte tramvaie noi care vor fi cumpărate prin acest proiect vor fi dotate cu instalații de aer condiționat, încălzire ambientală prin convecție, încălzire în scaune prin conducție termică, sistem suplimentar de alimentare care permite o autonomie de minimum 20 de kilometri în cazul unor incidente în circulație, sisteme de informare a călătorilor în interior și exterior, sisteme audio-video pentru publicitate, sisteme de supraveghere video pentru siguranța călătorilor, sisteme de monitorizare în trafic și de e-ticketing compatibile cu restul flotei de vehicule a STPT, precum și dotări specifice pentru a se răspunde nevoilor speciale ale persoanelor cu dizabilități.

„Licitația s-a încheiat cu succes și acesta este motivul pentru care îi avem invitați pe reprezentanții firmei câștigătoare, Bozankaya din Turcia, în frunte cu președintele societății. Contractul-cadru prevede achiziția a 16 până la 40 de tramvaie. În 18 luni este termenul maxim pentru livrarea primului tramvai. Îmi exprim încrederea că ne veți da tramvaie foarte bune și foarte frumoase, pentru că noi ținem foarte mult și la aspect și sper să avem un parteneriat excelent”, a declarat primarul Nicolae Robu.

 

Articolul precedentTineri descoperiți în timp ce se drogau în centrul orașului
Articolul următorÎn Timișoara continuă spectacolele de ziua județului Timiș. Programul pentru sâmbătă și duminică