Timișoara Saracens a început ca din pușcă sezonul de primăvară în Superliga CEC Bank. cu o victorie cu bonus ofensiv în duelul restanță cu Universitatea Cluj.

Abia a fluierat bucureșteanul Ioniță startul întâlnirii de pe stadionul Dan Păltinișanu că timișorenii s-au năpustit asupra clujenilor și au înscris primul eseu prin Vasile Rus, iar Luke Samoa a mai adus si punctele din transformarea aferentă. Clujenii au răspuns cu o lovitură de pedeapsă a lui Melniciuc, urmată de un eseu al timișoreanului Conache, transformat și acesta de Samoa. Oaspeții au surprins prin jocul prestat și au mai înscris un eseu prin Muroci, transformat de același Melniciuc. Finalul de repriză a aparținut campioanei din Timișoara. Cu toate că a evoluat cu un om în minus, din cauza unui cartonaș galben încasat de Iftimiciuc, formația bănățeană a reușit două eseuri prin Moala și Rose, ambele transformate de Samoa, iar la pauză era 28-10 pentru Saracens.

Clujenii au început mai bine partea a doua, cu eseul lui Herman, transformat de Melniciuc. Timișoara a răspuns rapid și a culcat balonul de 3 ori în terenul de țintă clujean prin rug byști nou intrați în teren, Rupanu, o dată, și Morrison, de două ori. Al doilea marcator a fost la primul meci după o accidentare gravă suferită la finele lui 2018. Ambele eseuri au fost transformate de același Samoa. Clujenii au mai reușit 6 puncte, din două pedepse ale lui Melniciuc, iar Timișoara a închis tabela cu un eseu al lui Tevita Manumua, transformat de Samoa. S-a încheiat 56-10 pentru Timișoara.

Pentru noi primul meci este întotdeauna unul greu pentru că toată lumea vrea să joace, toată lumea vrea să joace. Am făcut multe erori, dar am luat punctele pe care ni le doream și nu am cum să fiu decât mulțumit de rezultat. Sunt fluctuații în jocul nostru, am făcut multe greșeli la lucrurile de bază, dar per total a fost totul bine. Apărarea a jucat bine, au fost câteva faze pe care am ratat, jocul de picior a fost foarte bun, Luke Samoa a avut procentaj de reușită 100% azi. Avem multe lucruri pozitive, dar pentru a fi pregătiți de finala Cupei trebuie să fim perfecti in jocul nostru și vom analiza asta în săptămâna care urmează„, a declarat la final antrenorul timișorean Sosene Anesi.

A fost un meci foarte greu cu echipa campioană. Am venit azi foarte motivați să facem și noi fazele noastre. Am început un an nou, avem si noi jucatori foarte tineri care își doresc să se afirme și vrem să facem cât mai multe jocuri bune și să obținem cât mai multe victorii.Am vrut să jucăm, să marcăm multe puncte, de aceea am și evitat datul la bețe. Am vrut margini, nu a ieșit, nu a fost nimic, am luat-o de la capăt. Noi ne propunem să jucăm cât mai bine, să obținem cât mai multe victorii, indiferent cu cine jucăm, ne propunem să jucăm un rugby frumos, cu toate că suntem o echipă tânără„, a declarat la final căpitanul clujenilor, Vlad Morar.

Odată cu această victorie, Timișoara Saracens a ajuns la 29 de puncte în ierarhia campionatului, la egalitate cu CSM Bucuresti si Steaua.

Timișoara Saracens va evolua în runda viitoare, prima a returului Superligii de rugby, în deplasare, cu Gloria Buzău.

Articolul precedentO noua licitație pentru reabilitarea Fântânii cu Pești de la Timișoara. Foto
Articolul următorHoț prins în Complexul Studențesc din Timișoara