O parte dintre profesori a renunțat la grevă. Anunțul a fost făcut marți de ministrul Ligia Deca, aceasta prezentând în cadrul unei conferințe de presă situația personalului din învățământ care a decis să renunțe la măsura de protest.

În județul Timiș, conform estimărilor,  40% de angajați, asta incluzând cadre didactice, personal didactic auxiliar și personal nedidactic  a rămas în grevă.  

Înainte de declanșarea grevei,  potrivit reprezentanților celor patru sindicate din Educație cu activitate în județ, aproximativ 3.500 de profesori timișeni erau de acord cu greva generală. Majoritatea acestora au participat și la greva de avertisment inițială.

Pe de altă parte, tot la acea dată, cifrele publicate de Inspectoratul Școlar Județean Timiș arătau că numărul estimativ de profesori participanți la grevă ar fi urmat să fie de 1.440, provenind din 86 de unități școlare.

La nivel central, Ligia Deca a declarat că, de la momentul adoptării ordonanței privind majorările salariale ale profesorilor și până acum, 15 mii de persoane din sistemul educațional au renunțat la grevă, dintre care zece mii sunt profesori, precizând că în peste o mie de unități școlare nicio persoană nu face grevă.

 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAu fost adoptate regulile după care pot fi folosite bazinele și sălile de sport din școlile din Timișoara, în afara programului de învățământ
Articolul următorCutremur în vestul țării. Seismul s-a produs la17 km față de Arad, la ora 20.26