Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că a fost înșelată de un bărbat  care a contactat-o telefonic, spunându-i că este avocat, iar fiul ei ar fi fost implicat   într-un accident rutier. Bărbatul necunoscut  i-a comunicat femeii că fiul acesteia este în drum spre București, în stare foarte gravă, iar pentru a fi „tratat special”, trebuie ca femeia să-i dea o sumă de bani, fără a indica exact valoarea. De asemenea, bărbatul a mai precizat  că, în urma verificărilor efectuate de către polițiști, a rezultat faptul că fiul ei se face vinovat de producerea accidentului și că poate „interveni”, dacă va primi o sumă de bani, fără a indica valoarea, astfel încât fiul ei să fie considerat nevinovat.

 La scurt timp, un bărbat  s-a deplasat la domiciliul femeii, din Orăştie,  şi  i-a cerut acesteia să-i dea toți banii de care dispune, pentru a putea interveni în favoarea fiului ei.

 În acest caz, prejudiciul produs ca urmare a comiterii infracţiunii de înşelăciune este de 5.800 lei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune.

Totodată,  Poliția Municipiului Orăștie a fost sesizată prin plângere de o femeie de 59 de ani, din Orăștie, cu privire la faptul că la data de 04.09.2021, în jurul orei  09:10, a fost contactată telefonic de către bărbat necunoscut, care i-a spus că este „medic” și a informat-o cu privire la faptul că o rudă (cumnatul) a acesteia,  a fost implicată într-un accident de circulație, motiv pentru care trebuie transportat de urgență cu elicopterul la București, solicitându-i în acest sens 30.000 de lei.     

În timpul discuției telefonice, cumnatul femeii a intrat în casă, astfel încât discuția telefonică s-a încheiat. În timpul discuției telefonice, sub pretextul „completării unui formular”, persoana necunoscută a solicitat și obținut datele personale ale persoanei vătămate.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă la înșelăciune şi continuă cercetările, în vederea identificării autorilor şi a luării măsurilor legale.

Și  Poliția Orașului Simeria a fost sesizată de un tânăr despre faptul că persoane necunoscute au contactat-o (pe telefonul fix, folosind un număr ascuns) pe bunica sa, în vârstă de 87 de ani, spunându-i că nepotul acesteia a fost implicat într-un accident rutier și are nevoie urgentă de bani pentru o intervenție medicală.

 În timp ce femeia vorbea la telefon cu persoana necunoscută, nepotul femeii a luat receptorul pentru a afla detalii, acestuia fiind îndrumat să meargă la spital (fără să i se indice la care spital), dacă doreşte să se convingă, după care, persoana necunoscută a închis convorbirea. Imediat, tânărul a contactat presupusa victimă a accidentului (vărul său), aflând din discuțiile purtate cu acesta, că nu a fost implicat în niciun eveniment rutier, motiv pentru care a sesizat Poliţia cu privire la tentativa de înşelăciune.

În continuare, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracţiunii de tentativă la infracțiunea de înșelăciune.

Pentru a nu deveni victimă a infracţiunii de înşelăciune comisă prin acest mod de operare, poliţiştii vă recomandă să verificaţi dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a fost implicată într-un accident rutier. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici reprezentanţii Parchetului nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, solicitaţi apelantului date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi telefonaţi acolo pentru confirmare.

Articolul precedentSURSE / Miniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîțu
Articolul următorMiniștrii USR-PLUS demisionează din Guvernul Cîțu