După ce la jumătatea lunii decembrie s-a semnat contractul pentru construcția centurii de sud de la Timișoara, au fost constatate și primele probleme.

Primarul Nicolae Robu a studiat planurile șoselei ocolitoare și a găsit mici neajunsuri. Astfel, edilul a avut o întâlnire cu reprezentanții CNAIR, ai Consiliului Județean Timiș și ai primăriilor pe lângă care va trece centura de sud pentru a discuta lipsurile găsite.

Mare mi-a fost mirarea când am văzut că Drumul Boilor, acest drum care leagă Moșnița Veche de Timișoara pe o scurtătură, drum extrem de util pentru o mulțime de cetățeni care locuiesc în zona periurbană din estul Timișoarei, este pur și simplu ignorat. Dar în neregulă sunt și alte intersecții„, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Nicolae Robu.

Edilul a dezvăluit și care sunt planurile municipalității legate de zona prin care va trece șoseaua de centură.

Noi vrem la intersecția cu Drumul Boilor un pasaj –subteran sau suprateran-, aceasta ar fi soluția ideală. Suntem dispuși inclusiv să intrăm în parteneriat și să susținem noi financiar realizarea pasajului, numai să se facă. Am acceptat, neavând de ales, ca acest atât de important obiectiv să fie pe două benzi, nu pe patru, în logica e mai mult decât nimic, dar vrem ca măcar să se facă cum trebuie!„, a completat primarul Timișoarei.

Contractul pentru construirea centurii de sud a fost iscălit în 18 decembrie, iar viitoarea șosea va avea o lungime de 25,69 km și va lega DJ591 și DN6 prin sudul orașului.

Antreprenorul general este Tirrena Scavi cu prețul ofertat de 272,4 milioane lei, fără TVA (71% din valoarea estimată). A început deja proiectarea, care va dura 6 luni, iar odată aceasta încheiată, în 2 ani șoseaua trebuie să fie gata. Garanția lucrărilor este de 10 ani.

Licitația a fost lansată anul trecut în 22 aprilie, ofertele au fost deschise în august 2017, iar câștigătorul a fost desemnat abia în februarie 2018. Din februarie și până la finele lunii noiembrie s-a dus lupta contestațiilor în instanță.

Viitoarea șosea ocolitoare va avea câte o bandă pe sens, 12 poduri și pasaje și mai multe intersecții la nivel, pe ruta intrarea în Timisoara dinspre Șag – Giroc – Moșnița Nouă – Ghiroda – legătura cu centura de nord (Calea Lugojului-Calea Aradului), care a fost inaugurată în 2009 și măsoara 12,6 km.

sursa foto: ziare.com

Articolul precedentSpărgător de mașini prins după două lovituri, la Timișoara
Articolul următorI-au luat din asternuturi. Percheziții ale polițiștilor în Timișoara și în mai multe localități din Timiș