Au străbătut mii de kilometri cu un singur vis, acela de a ajunge într-o țară din vestul Europei, însă a fost opriți în Timiș.

Este povestea a 10 tineri care au intrat în România după ce au trecut ilegal frontiera. Cei 10 au fost așteptați de un șofer, care i-a urcat într-un Opel și a încercat să se îndepărteze de graniță cât mai repede. Spre ghinionul bărbatului de la volan, mașina a fost zărită de polițiștii de frontieră, care l-au tras pe dreapta în apropiere de Giulvăz.

Oamenii legii i-au dat jos din mașină pe cei 10 și au aflat că vin din Irak și își doreau să ajungă în vestul Europei. Din grupul de transfugi făceau parte trei bărbați, trei femei și patru copii. Adulții aveau vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, cel mai mic copil avea 2 ani, iar cel mai mare 9.

Oamenii legii l-au verificat și pe șofer și au aflat că acesta are 38 de ani și este din Serbia. Omul intrase legal în România, și urma să îi ducă pe cei 10 către vestul Europei.

Șoferul sârb a fost prezentat magistraților, care au decis reținerea sa pentru următoarele 30 de zile pentru trafic de migranți.

Cei zece transfugi urmează să fie cercetați pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Articolul precedentCiocnire în lanț pe autostradă, în apropiere de Timișoara
Articolul următorDezastru gasit de inspectorii de la Protecția Consumatorului după un control la mai multe restaurante într-un oraș din Timiș. Video