Parcul auto al Societății de Transport Public Timișoara se va îmbogăți cu 44 de autobuze electrice.

Acestea sunt o parte dintre autovehiculele pe care Ministerul Dezvoltării le va achiziționa, alte 12 urmând să ajungă la Brașov.

Ministerul va cumpăra, pe lângă cele 44 de autobuze electrice destinate Timișoarei, și 15 stații de încărcare rapidă și alte 44 de încărcare lentă.

Conform anunțului lansat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Ministerul Dezvoltării are în vedere: „achiziționarea de 56 de vehicule autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători ,operabile în condiții de șes, 56 de staţii de încărcare lentă si 19 de staţii de încărcare rapidă.

Lotul nr.1 – Achiziționarea de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes pentru Municipiul Brașov -12 autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes – 4 stații de încărcare rapidă – 12 stații de încărcare lentă

Lotul nr.2 -Achiziționarea de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiții de șes pentru Municipiul Timișoara -44 autobuze electrice de cca. 18m destinate transportului public urban de călători în relief de şes -15 de staţii de încărcare rapidă – 44 de staţii de încărcare lentă.

Primarul Nicolae Robu a anunțat achiziționarea autobuzelor de către Ministerul Dezvoltării încvă din luna iulie. Acestea vor costa peste 30 de milioane de euro, iar municipalitatea urmează să acopere 2% din sumă. În ianuarie, Consiliul Local Timișoara a adoptat și protocolul de parteneriat cu Ministerul.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 aprilie, iar firmele interesate pot cere documentări până în data de 15 martie.

sursa foto: economica.net

Articolul precedentVictorie cu emoții pentru Poli Timișoara în Liga Zimbrilor. Urmează un derby cu Minaur Baia Mare
Articolul următorAtacuri în serie date de hoți într-o localitate de lângă Timișoara