Valul 6 de coronavirus din România a redeschis secțiile COVID-19 din spitalele militare din mai multe județe. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării Naționale.

Direcția medicală a MApN, având în vedere creșterea numărului de infectări cu virusul SARS-CoV-2 la nivel național, a dispus unităților sanitare din subordine verificarea capabilităților de suport COVID-19, pentru a permite reoperaționalizarea promptă a acestora, în termen de maximum 72 ore de la solicitare și obținerea autorizațiilor necesare pentru sprijinirea eforturilor autorităților locale și centrale de limitare a răspândirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, a transmis miercuri Ministerul Apărării Naționale.

În plan intern, Direcția medicală a MApN a dispus luarea tuturor măsurilor necesare pentru limitarea numărului de infectări la toate structurile din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Trei spitale militare redeschid sectoarele pentru tratarea pacienților cu COVID-19. Este vorba de cele din Sibiu, Cluj-Napoca și Timișoara, care își redeschid secțiile pentru tratarea pacienților bolnavi de Covid-19.

Spitalul Militar de Urgență „Dr. Alexandru Augustin” din Sibiu își redeschide joi, 4 august, sectorul pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-CoV-2, având la dispoziție cinci paturi.

De asemenea, Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Constantin Papilian” din Cluj-Napoca a redeschis, din 23 iulie, sectorul Covid-19 cu cinci paturi, ocupate în totalitate în prezent.

La solicitarea prefecturii și a DSP Timiș, și Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” din Timișoara a redeschis Sistemul Modular Medical de Izolare și Tratament Timișoara din 22 iulie. Numărul de pacienți a crescut progresiv până la 19 pacienți internați în prezent.

Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Victor Popescu” Timișoara, în contextul creșterii numărului de cazuri de infectare COVID-19, a pregătit 30 de paturi conectate la oxigen medical cu flux înalt în cadrul Sistemului Medical Modular de Izolare și Tratament pentru asigurarea asistenței medicale persoanelor infectate cu virusul SARS-CoV-2

În ultimele 24 de ore au fost raportate 9.106 de cazuri și 41 decese ,iar marți a fost înregistrat cel mai mare număr de infectări din acest val 6 – 11.696, dar și 38 de decese, potrivit datelor transmise oficial de Ministerul Sănătății.

Articolul precedentAproape 100 de bicicliști amendați în câteva ore, la Timișoara
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET – Cele 9 porunci bisericești