Personalități din mai multe orașe europene, dintre care reprezentanți au unei foste capitale culturale și ai unui oraș ce urmează să dețină acest titlu vin sâmbătă la Timișoara.

Orasul Porto, cel care a deținut titlul de capitală europeană a culturii în 2001 va fi reprezentat la Timișoara de primarul Rui Moreira, edilul Cernăuțiului Oleksiy Kaspruk sau cel al capitalei culturale din 2021, Novisad, Milos Vucevic, vor veni la Timișoara pentru a primi din partea municipalității de pe Bega titlul de ambasador al capitalei culturale din 2021. Lor li se alătură reprezentanti ai Consiliului Local din Karlsruhe sau ai cartierului creativ Nottingham, și ele orașe înfrățite cu Timișoara.

În acest sfârșit de săptămână vom avea oaspeți de seamă, primari și alte persoane importante din orașele înfrățite și cu această ocazie vom da titlul de Ambasador 2021 acestor orașe care ne-au acordat sprijinul lor pe parcursul competiției de Capitală Europeană a Culturii. Va însemna inclusiv o promovare a Timișoarei ca deținătoare a titlului de capitală Europeană a Culturii în orașele respective„, a declarat primarul Nicolae Robu.

Oaspeții de seamă vor rămâne la Timișoara și pe lângă vizitele în oraș vor asista și la evenimetele culturale care au loc în centrul Timișoarei în acest final de săptămână.

Articolul precedentDouă case protejate construite cu bani europeni în Timiș. Planurile autorităților
Articolul următorAccident grav în Timiș. Un tânăr a ajuns la spital