Două case în care vor locui în viitor persoane cu dizabilități vor fi ridicate într-un oraș din Timiș. Banii pentru construirea acestora au fost atrasi prin Programul Operational Regional.

Cele două imobile vor fi case de tip familial cu o capacitate de 10 beneficiari fiecare și au o suprafață de 300 de metri pătrați. Interiorul este astfel gândit încât să poată să deservească copii de vârste diferite și să poată adăposti copii cu deficiențe locomotorii.

Contractul a fost semnat de președintele Consiliului Județean Timiș și prevede și extinderea unui centru de zi de recuperare pentru copii cu dizabilități ce urmează să deservească 80 de beneficiari din comunitate. Acesta urmează să fie amenajat într-o clădire deja existentă, care este însă într-o stare avansată de degradare și necesită reparații.

Am intrat in linie dreapta cu o noua mare lucrare in domeniul protectiei persoanelor cu dizabilitati. Casele protejate vor oferi sansa in plus in viata celor cu diferite deficiente. Mediul in care vor trai in aceste locuinte respecta recomandarile specialistilor din domeniu. in plus, centrul de zi va oferi servicii lugojenilor care au nevoie de diferite terapii specifice, capacitatea acestuia de 80 de persoane”, spune presedintele CJ Timis, Calin Dobra.

Centrul de zi este prevăzut cu săli de terapie cognitivă, terapie senzorială, atelier de covoare, atelier de ceramică, croitorie, dar și săli de socializare și de sport. Vor mai fi amenajate cabinete de recuperare kineto, art-terapie, meloterapie, discriminare vizuală, terapie cognitivă, ludoterapie și logoterapie.

Contractul prevede trei luni pentru proiectare și 10 luni pentru execuție, iar investiția se ridică la peste 4.5 milioane lei, fără TVA.

Articolul precedentUn nou derby în Superliga de rugby pentru Saracens. Timișoara primește vizita Stelei
Articolul următorNoi ambasadori pentru Capitala Europeană a Culturii din 2021. Titlurile vor fi acordate în weekend la Timișoara