Echipa națională de rugby a României se reunește la începutul săptămânii viitoare pentru primul cantonament sub conducerea noului antrenor. Timișoara Saracens dă cei mai mulți rugbyști la această acțiune a stejarilor, 14.

Stagiul de pregătire va avea loc in perioada 9 – 21 noiembrie la Snagov. De la Timișoara au fost convocați pentru această acțiune Eugen Căpățână, Ionut Mureșan, Marius Iftimiciuc, Dorin Lazăr, Vlad Neculau, Gabriel Rupanu, Vlăduț Popa, Moa Maliepo, Vlăduț Zaharia, Marius Simionescu, Ionel Melinte, Stephen Shennan, dar și Cătălin Fercu, cu toate că fundașul lui Saracens nu a evoluat deloc în acest sezon și este accidentat.

Ceea ce ne propunem pentru acest stagiu este sa începem să implementăm planurile pe care le avem pentru rugbyul românesc. Este esențial să pot prezenta echipei cum cred eu că poate progresa România, pații pe care trebuie să îi facem ca să ajungem în vârful eșalonului doi. Cantonamentul va fi unul intens, cu accent pe viteză și abilitățile tehnice în ceea ce privește partea de atac, și cu accent pe dinamism și componența fizică, pe partea de apărare. Doresc să mulțumesc tuturor cluburilor din SuperLiga CEC Bank că au lăsat jucătorii la acest cantonament” , a declarat Andy Robinson, antrenorul principal al României.

Imagine

O altă surpriză este convocarea la lotul national a lui Andrei Rădoi, talonerul care și-a anunțat retragerea de la prima reprezentativă la începutul lui 2019.

Am fost ferm și sunt bucuros de felul cum Federația mi-a tratat decizia. La exact un an de zile de pauză am realizat că viața aceasta de sportiv nu se va mai întoarce niciodata, fiind unică și de aceea doresc să profit la maxim de ultimii pași ai carierei mele, iar atunci când pun ghetele în cui să nu regret nimic.„, a transmis Andrei Radoi pentru site-ul oficial al Federației Române de rugby.

Rugbystul de la Timișoara Saracens are 72 de prezente pana acum in echipa nationala și este primul rugbyst româna care este membru al Asicoației Jucătorilor Internționali de rugby.

Articolul precedentTara in care circulatia trotinetelor electrice a devenit istorie
Articolul următorGuvernul Orban a trecut de votul Parlamentulu