Lucrările continuă la podul Dragalina, iar de luni muncitorii trec la o nouă fază a construcției.

Dacă până acum s-au făcut diferite lucrări la vechiul pod, contrucția la podul Dragalina intră întră de la începutul săptămânii într-o nouă etapă, aceea de contruire a podului din aval față de cel care există.

După ce în urmă cu aproape două săptămâni au fost aduse grinzile de sprijin, acum lucrarea va continua pe lângă acestea.

Se contruiesc două poduri, unul în amonte și unul în aval, aproximativ aceeași mărime ca și podul vechi, astfel că vom avea aici un pod de 3 ori mai lat decât era podul inițial. Cele două sunt construite cu culee proprie. Între culei s-au realizat capetele de pod, arcele, între care s-au postat grinzile. S-au adăugat și cofrajele de rigoare, s-au făcut armările de rigoare, și totul este pregătit pentru ca luni să se toarne aici beton, și astfel să putem vedea noul pod, din aval de podul vechi, ca și o constructie care lasă impresia că e monolitică, deși ea e făcuta în etape„, spunea primarul Nicolae Robu, după o vizită facută vineri pe șantierul de la Podul Dragalina.

Lucrările de reabilitare continuă și la Podul Eroilor, cel de-al doilea pod aflat în zonă.

Podul Dragalina este refăcut de firma Tehnodomus, care primește 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproape 1 milion și jumătate de euro.

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct și Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adică aproximativ 800.000 de euro.

Primarul Nicolae Robu spune că timișorenii vor putea circula pe noul pod Dragalina cu începere din luna septembrie.

Articolul precedentConditii ca in vest pentru bolnavi intr-un spital din Timisoara. Trei etaje ale cladirii au fost complet modernizate
Articolul următorCalea Aradului redată circulației inainte de termen, la Timișoara. Schimbările apărute în zonă