Localităţile Margina, Nădrag şi Tomeşti au fost înscrise pe lista unei propuneri legislative ce urmărește extinderea categoriilor de persoane care beneficiază de reducerea vârstei standard de pensionare cu doi ani, fără penalizare, dacă au locuit cel puţin 30 de ani în unele zone afectate de poluarea remanentă.

Conform amendamentului adoptat recent de către Camera Deputaților îndreptățiți de reducerea vârstei de pensionare mai sunt și cei de pe o rază de opt kilometri de zonele afectate de poluarea remanentă din cauza extracției și prelucrării minereurilor neferoase cu conținut de cupru, plumb, sulf, cadmiu, arseniu, zinc, mangan, fluor, clor, a pulberilor metalice și/sau de cocs metalurgic, precum și a emisiilor de amoniac și derivate.

Alte localităţile cu astfel de condiţii sunt Baia Mare, Călăraşi, Copşa Mică, Drobeta-Turnu-Severin, Slatina, Târgu Mureş, Târnăveni, Turnu Măgurele, Aninoasa, Baia de Criş, Băiţa, Brad, Călan, Certej, Criscior, Deva, Ghelari, Hunedoara, Lupeni, Orăştie, Petrila, Petroşani, Şoimuş, Teliuc, Uricani, Veţel, Vulcan, Abrud, Baia de Arieş, Lupşa, Roşia Montană, Zlatna, Victoria, Făgăraş, Galaţi, Ciulniţa, Slobozia, Brazi, Ploieşti, Iacobeni, Vatra Dornei, Berbeşti şi Râmnicu Vâlcea.

Articolul precedentIntervenții de urgență pentru salvarea unei biserici de lemn din Timiș, veche de sute de ani
Articolul următorPrincipalele MĂSURI pentru revenirea copiilor în bănci. Tătaru: „Nicio decizie nu se va lua fără acordul părinților”