Perchezitii traficanti alcool in Timis si Satu Mare

Polițiștii de combatere a criminalității organizate, coordonați de procurorii DIICOT Timișoara au făcut zece percheziții domiciliare pentru destructurarea unei grupări conduse de o femeie, care l-a înșelat pe un cetățean Italian cu peste 600.000 de euro.

Potrivit unui comunicat de presă, de marți, al Inspectoratului de Poliie al județului Timiș, polițiștii de combatere a criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut zece percheziții la o grupare format din șase persoane, care ar fi înșelat un cetățean italian cu peste 600.000 de euro.

Cei șase sunt bănuiți de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave și uz de fals.

”Din cercetări a reieșit că, la sfârșitul anului 2015, când se afla în Italia, o femeie ar fi cunoscut un cetățean italian, cu disponibilități financiare ridicate, fiind interesat să investească, în scopul obținerii de profit. Astfel, aceasta i-ar fi prezentat oportunitatea de a face investiții financiare în România, cei doi păstrând legătura și după întoarcerea acesteia în România. Pentru a putea profita de naivitatea victimei și pentru a o determina să vireze sume semnificative de bani, femeia, împreună cu concubinul său, ar fi luat inițiativa constituirii unui grup infracțional, în care ar fi cooptat alte patru femei”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, suspectii ar fi inventat o serie de situații și fapte mincinoase, prezentate victimei ca fiind reale, scop în care ar fi conceput și folosit mai multe documente falsificate, care să-i întărească convingerea referitor la realitatea demersurilor imobiliare pe care intenționau să i le propună, doar în scop de fraudare.

Membrii grupării și-ar fi stabilit rolurile în angrenajul infracțional: inițiatoarei grupului i-ar fi revenit rolul de a păstra legătura directă cu cetățeanul italian, în virtutea relației de apropiere cu aceasta. Aceasta ar fi folosit mai multe documente falsificate, pe care le-ar fi prezentat victimei ca fiind autentice, în scopul de a-l determina să accepte investiţiile propuse. De asemenea, femeia ar fi constituit şi utilizat o identitate fictivă, sub care i s-a prezentat victimei. Concubinul femeii ar fi avut rolul de a o îndruma pe aceasta în activitatea infracțională desfășurată și de a asigura protecția tuturor membrilor grupării, în situația unor eventuale pericole”, mai arată sursa citată.

Celelalte patru femei au avut rolul de persoane interpuse în tranzacțiile financiare, cu atribuții de a retrage sumele de bani transmise de italian pe numele acestora, la solicitarea inițiatoarei.

Odată stabilite detaliile lidera grupării ar fi demarat discuțiile cu victima, în perioada martie 2016 – decembrie 2017, aceasta inducând-o în eroare, prin prezentarea mai multor situații nereale, care ar fi determinat-o să vireze pe numele membrilor grupării peste 600.000 de euro.

Pe întreaga perioadă în care a comunicat cu victima, femeia ar fi evitat să îşi dezvăluie adevărata identitate, scop pentru care i-ar fi trimis acestuia printr-o aplicaţie fotografii reprezentând certificatele de naştere ale copiilor săi, însă falsificate. De asemenea, tot pentru a-şi ascunde adevărata identitate faţă de italian, femeia ar fi apelat la ceilalți membri ai grupării cu rol de interpuși, pe numele cărora să fie trimişi banii de acesta, motivat de faptul că fie avea cartea de identitate expirată, fie cartea de identitate era lăsată garanţie”, se mai arată în comunicat

Cei în cauză vor fi conduși la sediul DIICOT Timișoara, pentru a fi audiați.

Articolul precedentAlertă la Timișoara. Două tinere au dispărut fără urmă
Articolul următorInundații în Timiș. Localități sub amenințarea apelor. Foto!