Mai multe percheziții au avut loc la Bucureşti şi judeţul Timiş, la domiciliile unor persoane şi sediile unor firme bănuite a fi implicat în evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și ai I.P.J. Arad – Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub supravegherea procurorilor de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București (4) și în județul Timiș (6).

Potrivit IGPR, activitățile se desfășoară în vederea completării materialului probator într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională.

 

„În cursul zilei de azi, într-o cauză în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălarea banilor, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul PÎCCJ – SUPC, polițiști din cadrul I.G.P.R. – Direcția de Investigare a Criminalității Economice și I.P.J. Arad – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice pun în aplicare 10 mandate de percheziție domiciliară pe raza Municipiului București (4) și a județului Timiș (6), la domiciliile persoanelor și sediile sociale ale unor societăți comerciale implicate în activitatea infracțională”, transmite sursa citată.

„Pe teritoriul României s-a constituit un grup infracțional organizat, format din cetățeni sârbi și cetățeni români, cu scopul eludării obligațiilor fiscale prin înregistrarea în documentele contabile ale unor societăți cu obiect de activitate jocuri de noroc și pariuri sportive a unor cheltuieli care nu s-au efectuat în realitate. În mod concret, cheltuielile erau justificate sub forma unor câștiguri fictive la jocuri de noroc și pariuri sportive, urmărindu-se în acest mod minimizarea sumelor datorate bugetului de stat cu titlu de impozit pe profit”, se mai arată în comunicatul citat.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentAradul și Timișul, în top 10 al exporturilor și importurilor
Articolul următorOficial. Mandat de ARESTARE pe numele lui PUTIN pentru CRIME de război în Ucraina