Polițiștii locali din Timișoara au efectuat, în ultimele zile, mai multe controale în zona piețelor Flavia și Aurora.

Acțiunea lor a vizat mai multe aspecte, de la oprirea și staționarea în zone nepermise până la comercianții care nu respectă prevederile legale. Controalele au loc după ce mai mulți cetățeni din zonă au reclamat diverse aspecte ce țin, în principal, de aglomerația în zonă. Un aspect deranjant este, de exemplu, faptul că unii vânzători își expun marfa direct pe trotuare, încurcând circulația pietonală.

Au fost aplicate 25 de sancțiuni contravenționale între 290 și 725 de lei lei conform OUG 195/2002 iar șoferii care au oprit sau staționat necorespunzător s-au ales și cu două sau trei puncte penalizare. Cele mai multe nereguli legate de parcarea autovehiculelor au fost constatate pe străzile Talăngii, Lacului, Teatrului și Paul Constantinescu.

În cadrul aceleiași acțiuni au fost date și opt amenzi comercianților care nu respectau prevederile legale. Aceștia au avut de plătit între 150 și 250 lei pentru că au comercializat diverse obiecte în locuri neautorizate. Au fost ridicate în vederea confiscării parfumuri, haine și electronice uzate.

Polițiștii locali atrag atenția că astfel de acțiuni vor fi organizate și în perioada următoare, pentru a evita sancționarea comercianții fiind sfătuiți să folosească spațiul destinat activităților de comerț, iar conducătorii auto să respecte legislația în domeniu.

Articolul precedentRețea de piste de biciclete care va conecta Timișoara cu comunele din jur
Articolul următorLa un pas de tragedie