Policlinica CFR din Timișoara a devenit secție clinică suport COVID-19. Secția externă a Spitalului CFR din Timișoara, situată pe strada Gării nr. 1, dispune de 60 de paturi, peste jumătate fiind dotate cu concentratoare de oxigen.

Reprezentanții spitalului timișorean transmit că saloanele au între două și șase paturi și sunt destinate exclusiv tratării pacienților infectați cu SARS-CoV 2. Primii pacienți pot fi internați începând de mâine.

„A fost o muncă titanică, de câteva luni, pentru a reface acesta structură a spitalului nostru. Am transformat, practic, o policlinică aflată într-o stare de degradare continuă, care nu mai era folosită, într-o unitate de cazare spitalicească. Am refăcut complet instalațiile electrică și sanitară, iar căldura este asigurată de către Societatea Colterm. Am recompartimentat etajul întâi al clădirii, unde funcționa Policlinica CF, am adus paturi și aparatură, am făcut reparații și am zugrăvit. Aici vor fi internați pacienții infectați cu SARS-CoV 2 cu forme ușoare și medii de boală, după evaluarea făcută la Centrul Zonal de la Spitalul Victor Babeș. În plus, aici pot fi internați și pacienții cu alte patologii sau care au suferit intervenții chirurgicale și sunt infectați cu noul coronavirus. Pentru viitor ne dorim ca această unitate sanitară să devină un centru de recuperare post COVID-19”, spune Stela Iurciuc, managerul Spitalul CFR Timișoara.

În noua clinică suport COVID-19 pacienții vor beneficia și de consiliere psihologică și psihiatrică pe timpul internării în unitatea sanitară.

Odată cu redeschiderea noii clinici suport COVID-19, Spitalul CFR Timișoara redevine în totalitate „zonă albă”. Asta înseamnă vor fi tratați pacienți non COVID care au nevoie de consult de specialitate din domeniile: medicină internă, ORL, oftalmologie și chirurgie.

„Transferul pacienților COVID-19 la fosta policlinică, de lângă Gara de Nord, ne dă posibilitatea să reluăm consultul și tratamentul bolnavilor cu alte patologii, non COVID. Vom relua intervențiile chirurgicale. Colegii mei oreliști și oftalmologi vor putea să reinterneze și chiar să opereze pacienți cu afecțiuni din sfera ORL, respectiv oftalmologie. Pacienții cronici, cu diverse probleme de sănătate vor putea să revină în siguranță în spitalul nostru. Și chiar ne oferim disponibilitatea de a prelua pacienți cu alte afecțiuni care nu mai pot fi tratate în unitățile sanitare aflate în linia întâi a luptei împotriva SARS-CoV 2”, precizează Stela Iurciuc.

Spitalul CFR va avea însă, în continuare, un centru de vaccinare pentru etapele a doua și a treia a campaniei naționale de vaccinare.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentÎncep disponibilizările. Sute de angajați din primării și consilii județene, dați afară
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE, invitat CĂTĂLIN CHIVU