Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratelor Teritoriale ale Poliţiei de Frontieră Oradea şi Timișoara au descoperit patru autoturisme, care figurau în bazele de date ca fiind căutate de către autoritățile din Italia, Spania și Marea Britania.

Autoturismele, în valoare totală de aproximativ 130.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediile poliţiei de frontieră în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Bulgar prins cu o limuzină de lux bună de confiscat

În data de 25.06.2019, în jurul orei 18.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul bulgar M.S., în vârstă de 40 de ani, la volanul unei autoutilitare, marca Citroen Jumper, înmatriculată în Bulgaria care transporta pe o platformă un autoturism marca Mercedes – AMG, fabricat în anul 2018.

La controlul de frontieră, cetăţeanul bulgar a prezentat pentru autoturismul în de pe platformă un certificat de înmatriculare. În urma verificărilor suplimentare efectuate  în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport figurează ca “bun pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din  Italia, la data de 09.02.2019. Șoferul a declarat că a luat autoturismul  de la un prieten şi nu cunoștea faptul că acesta se afla în atenția autorităților.

Autoturismul, în valoare de aproximativ 100.000 euro, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul S.T.P.F Arad. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.

BMW înmatriculat în Spania și căutat de polițiștii de acolo

Tot în același punct de frontieră, în data de 26.06.2019, în jurul orei 04.22, s-a prezentat pentru efectuarea controlului de frontieră, cetăţeanul român A.M., în vârstă de 32 de ani, conducând un autoturism marca BMW, model X6, înmatriculat în Spania.

Tânărul a prezentat poliţiştilor de frontieră  un certificat de înmatriculare pentru autoturismul în cauză, dar în urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că mașina figurează ca „bun căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Spania.
Mijlocul de transport, în valoare de 18.300 de euro, a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F Arad, iar poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Autoturisme confiscate la Naidăș și Foieni

Şi poliţiştii de frontieră de la Punctul de Trecere a Frontierei Naidăș, judeţul Caraș – Severin,  au depistat  în cursul zilei de ieri, un cetățean român,  în vârstă de 36 de ani, care conducea un autoturism marca Nissan, care era semnalat de autorităţile din Marea Britanie ca fiind bun căutat pentru confiscare.

Tot ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, judeţul Timiș, s-a prezentat  pentru efectuarea formalităţilor de control la frontieră, o persoană de sex masculin, P.B.,  în vârstă de 33 de ani,  la volanul unui autoturism marca BMW.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că autoturismul figurează în bazele de date ca bun căutat pentru confiscare din luna aprilie 2019, alertă introdusă de autorităţile din Italia.


La cercetări cei doi bărbaţi au declarat că au cumpărat  autoturismele de la diverse persoane, fără să cunoască faptul ca acestea se află în atenţia autorităţilor.
Cele două autoturisme în valoare totală de aproximativ 11.500 de euro au fost indisponibilizate la sediul Sectorului  Poliţiei de Frontieră Naidăș, respectiv la sediul Punctul de Trecere a Frontierei Foeni, urmând ca la definitivarea cercetărilor să fie luate măsurile legale. De asemenea, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire.

Articolul precedentZiua Drapelului, sărbătorită la Timișoara
Articolul următorO linie de transport metropolitan va lega Timișoara de o comună din apropiere