Prefectura Timiș se pregătește pentru următoarele zile, atunci când sunt așteptate temperaturi extrem de scăzute. Subprefectul Mircea Băcală a convocat, miercuri, Comandamentul Județean de Iarnă.

El a solicitat atât celor de la Colterm, cât și distribuitorilor de gaze și ENEL să fie pregătiți pentru a nu exista probleme în furnizarea agentului termic, a gazelor naturale și curentului electric la scăderea temperaturilor exterioare.

Având în vedere că în județul Timiș vremea va fi deosebit de rece, local geroasă noaptea, subprefectul Mircea Băcală a cerut  identificarea, preluarea şi transportul persoanelor fără adăpost în spaţiile special amenajate. Totodată, a solicitat să reactualizeze situaţia gravidelor, a persoanelor dializate în vederea monitorizării acestora și pentru a fi pregătite ambulante în caz de nevoie.

Subprefectul județului Timiș a solicitat monitorizarea permanentă a situaţiei privind căile de comunicaţii și să se intervină cu promptiudine pe drumuri la căderea precipitațiilor anunțate în cursul zilei de mâine. În plus, a cerut o atenție deosebită la curățarea – de gheață sau zăpadă – a stațiilor mijloacelor de transport în comun.

Totodată, IPJ Timiș va verifica existența stocurilor de materiale antiderapante și a stadiului de realizare a acestora de către administratorii drumurilor.

În plus, subprefectul Mircea Băcală avertizează conducătorii auto să fie atenți la adaptarea vitezei în funcție de starea drumurilor.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentȘoferiță rănită după ce o mașină a pătruns pe contrasens
Articolul următorSchimbare la vârful companiei Romprest. Noul președinte director general este Păcuraru Cioantă Beniamin