Opera Națională Română din Timișoara prezintă, vineri, 15 noiembrie, ora 19:00, premiera spectacolului “Baiadera”, pe muzica lui Ludwig Minkus, în regia și adaptarea coregrafică semnate de Ovidiu Matei Iancu, după coregrafia originală a lui Marius Petipa.

Pentru întâia oară în calitate de coregraf,Ovidiu Matei Iancu, prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti, a colaborat, în realizarea acestei noi producţii a teatrului liric timişorean, cu renumitul scenograf DRAGOŞ BUHAGIAR, cel care, de asemenea, realizează pentru prima oară scenografia pentru un spectacol de balet clasic. Conducerea muzicală va fi asigurată de maestrul DAVID CRESCENZI.

“Este un spectacol care trebuie să pună în valoare în primul rând calităţile artiştilor. De obicei, eu ofer ceea ce mi se oferă. Şi atunci, când cineva îmi oferă încredere, mai ales la început, consider că trebuie să ofer încredere. Dragoş Buhagiar este un scenograf excepţional şi s-a dedicat baletului. Colaborarea a fost una excepţională! Are o viziune superbă asupra artei frumosului. Cei care vor veni să vadă spectacolul vor rămâne uimiţi de impactul vizual. A trebuit să lupt, să fiu şi eu la înălţime cu partea coregrafică. Găsesc Timişoara frumoasă ca întotdeauna! Mă bucur că se fac paşi înainte în ceea ce priveşte baletul în Timişoara şi pe această zonă de balet clasic, la Operă!” spune Ovidiu Matei Iancu, prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti.

Articolul precedentCălăuze spre Europa, oprite în vestul țării
Articolul următorA început campania electorală pentru turul doi al alegerilor prezidențiale