După ce a participat la aniversarea celor 75 de ani ai Universității de Vest din Timișoara, președintele Klaus Iohannis și-a continuat programul cu o vizită la Sinagoga din Cetate.

Șeful statului a fost însoțit de rectorul Universității de Vest, Marilen Pirtea, de primarul Nicoale Robu, și de actrița Maia Morgenstern, însă înainte de a ajunge la lăcașul de cult s-a oprit și a făcut poze cu un grup de elevi de la liceul cu predare în limba germană, Nikolaus Lenau.

Vizita la sinagogă nu a fost una tocmai liniștită, un timișorean strigând „Jos Iohannis” în momentul în care președintele s-a apropiat. Șeful statului i-a răspuns zâmbind „Fiecare cu părerea lui”.

Klaus Iohannis a vizitat sinagoga, după care a plecat pe picioare către Piața Libertății. Pe drum, două tramvaie s-au oprit pentru a permite trecerea președintelui și a celor care îl însoțeau, iar călătorii din vagoane l-au salutat.

Președintele a mers apoi pe strada Vasile Alecsandri, către Piața Unirii, și s-a oprit în două rânduri pentru a-i asculta pe artiștii care se aflau în zonă. În Piața Unirii președintele s-a întâlnit cu zeci de tineri, în mare parte liberali, pe care i-a îndemnat să meargă la vot în 26 mai.

Președintele a urcat apoi în Palatul Baroc, unde a avut o întâlnire cu mai mulți liberali.

La ieșire, șeful statului a traversat Piața Unirii pentru a ajunge la mașina sa, iar pe drum a fost salutat de mai mulți timișoreni.

Articolul precedentFinalistele din sezonul trecut din Superliga se întâlnesc în semifinale. Timișoara Saracens primește Știința Baia Mare
Articolul următorAtenție șoferi. Străzi închise și restricții pe străzi importante din Timișoara