Obișnuite în ultimii ani sa joace cu trofeul pe masa, Timișoara Saracens și Știința Baia Mare se întâlnesc în acest an în penultimul act al Superligii de rugby.

Ocupantele locurilor 2 și 3 din sezonul regular se întâlnesc într-o semifinala de campionat pentru prima data în ultimii 9 ani. La capatul primei parți a campionatului, Saracens a terminat cu 54 de puncte, la o lungime de rivala din Maramureș, cu 418 puncte date și 240 încasate.

În prima parte a sezonului, cele doua grupari și-au împarțit victoriile. Timișoara a câștigat cu 32-26 pe Dan Paltinișanu, în timp ce în Maramureș, „zimbrii” s-au impus cu 20-16.

Timișorenii înca au probleme de lot. Doge, Simionescu, Stewart, Conache si Fercu sunt cu toții indisponibili înaintea întâlnirii, însa este anunțat titular Jody Rose, omul care în acest sezon a reușit un dropgol în fața Științei Baia Mare, în meciul tur.

Este o saptamâna mare pentru noi, la finele careia ne așteapta un meci la fel de mare. Daca în ultimele doua sezoane am jucat în deplasare în semifinale, acum evoluam pe teren propriu. O presiune în plus, dar și o bucurie ca jucam acasa. Suntem datori noua, suporterilor și familiilor noastre sa facem un joc mare și sa dam totul pentru calificare”, a spus antrenorul principal lui Saracens, Sosene Anesi.

Baimarenii vin la Timișoara dupa ce au încheiat sezonul regular cu 53 de puncte, și cea mai buna ofensiva din prima parte a campionatului, cu 488 de puncte marcate, dar și cea de-a doua defensiva a Superligii, cu 204 puncte încasate. Doar CSM București are mai puține puncte primite, 198.

E o noutate in rugby. In ultima vreme Baia Mare si Timișoara s-au întâlnit doar în finale, anul asta se vor întâlni în semifinale. Va fi un meci foarte greu. Noi venim cu moralul foarte ridicat deoarece și anul trecut am jucat semifinala în deplasare și am câștigat-o și speram sa fie și acum la fel. Nu știu daca exista sau nu secrete. Acum e vorba de dorința, cine greșește mai puțin și cine profita de ocazie în ziua respectiva. Avem și noi câțiva jucatori indisponibili dar nu ne afecteaza. Am ajuns la un nivel la care titularii sunt la același nivel cu rezervele” a declarat Paul Rusu, antrenopr secund la Știința Baia Mare.

Capitanul Timișoarei în aceasta întâlnire va fi același din ultimele doua meciuri, Eugen Căpățână, cel care cheamă suporterii la stadion.

Ne bucuram sa jucam acasa și ne dorim sa vina cât mai mulți suporteri sa ne susțina. Tot timpul i-am simțit aproape. Va fi un meci echilibrat și va câștiga echipa care își va dori mai mult, sau cum spun eu, care va avea mai mare foame de victorie. Speram sa fim noi aceia”, a spus căpitanul înaintea meciului.

Duelul dintre Timișoara Saracens și Știința Baia Mare este programat sâmbata, de la ora 12, pe stadionul Dan Paltinișanu. Partida va fi condusă la centru de Robert Diaconescu, ajutat la cele doua tușe de Alexandru Ionescu și Dragoș Preda.

În cea de-a doua semifinală se întâlnesc în capitală CSM București și Steaua.

Articolul precedentFinal de sezon cu emoții pentru echipele din Timișoara. Victorie inutilă pentru ACS Poli, ASU Politehnica și Ripensia învinse
Articolul următorPreședintele Klaus Iohannis, la pas prin Centrul Istoric, la Timișoara. Foto