Primăria Timișoara începe anul cu datorii de 120 de milioane de lei. Primarul Dominic Fritz, susține că datoriile sunt încă moștenire de la fostul primar, care a estimat la începutul anului 2020 venituri de 1,4 miliarde lei, dar a încasat doar 780 de milioane de lei.

„Am avut anul trecut venituri de 785 milioane de lei. Veniturile planificate bugetate au fost de 1,45 miliarde de lei, deci cam jumătate din cele planificate. Eu de anul trecut aveam impresia ca nu este un buget realist. Din păcate, asta se vede și acum. Avem plăți restante în sumă de 120 de milioane de lei, pe care trebuie să le achităm cu banii din acest an calendaristic. Este o problemă și bulgărele tot crește, de plăți pe care le tot rostogolim mai departe. Acesta este motivul pentru care acum facem o planificare de buget mult mai realistă, care va trebui să taie și din cheltuieli. O să încercăm să reușim să creștem și veniturile, dar va trebui să tăiem și din cheltuieli. Ca să nu fie niciun dubiu, cele 120 de milioane nu sunt din facturi din chestii comandate de mine, ci încă funcționăm pe contractele și proiectele anului trecut. Abia acum o să intrăm într-o nouă etapă în care o să-mi asum și politic facturile plătite sau neplătite”, spune primarul

Primarul Dominic Fritz a mai declarat că proiectul de buget din acest an va fi unul mult mai realist decât anul trecut, iar la nivelul primăriei se caută soluții pentru reducerea cheltuielilor.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHA CHA LITIX! Episodul 136. Supărare mare pe sindicaliștii din Poliție
Articolul următorAlertă de ninsori abundente în vestul ţării. Vine gerul