Primăria Timișoara va construi o maternitate nouă cu zece săli de naștere, clădirea urmând a fi ridicată pe 15.000 metri pătrați de teren.

Consilierii locali din Timișoara vor avea, în curând, pe mese, studiul de fezabilitate al noii clădiri a maternității care va fi ridicată de Primăria Timișoara, iar odată ca acesta va fi adoptat, se va porni la elaborarea proiectului tehnic, urmând ca apoi să fie lansată licitația pentru execuție.

Primarul Nicolae Robu (PNL) a scris vineri pe pagina sa de Facebook că noua clădire în care va funcționa maternitatea, prinde contur.

Noua maternitate pe care o construiește Primăria Timișoara prinde contur. Ieri am avut ultimă discuție asupra SF-ului și l-am agreat, deci el va intra la aprobare în proxima ședință de Consiliu Local. După aprobare, se va porni elaborarea PT-ului, iar după finalizarea acestuia, se va organiza licitația pentru execuție. Eu sper ca lucrările de execuție să poată începe chiar din acest an. Noua maternitate va arăta superb, iar interioarele și dotările vor fi la cele mai înalte standarde în domeniu. După toate evaluările, va fi cea mai modernă maternitate din România. Prioritatea pe care o acordăm acestui obiectiv este o nouă dovadă a prețuirii pe care o avem pentru tineri, a accentului pe care-l punem pe stimularea prin asigurarea de condiții a creșterii natalității în oraș și regiune”, a anunțat primarul Nicolae Robu.

Spitalul se va întinde pe 15.000 de metri pătrați, la care se adaugă 2000 de metri pătrați care vor deservi zona administrativă. Clădirea se va înălța pe 6 etaje, va cuprinde 236 paturi, din care 150 pentru Obstetrică-Ginecologie, 16 pentru Terapie Intensivă, iar restul vor fi destinate secției de Neonatologie.

În cadrul spitalului vor exista și alte compartimente, laboratoare, Departamentul de fertilizare in vitro și echipamentele pentru fertilizare in vitro. Unele saloane vor fi cu două paturi și baie proprie, va exista și o bucătărie care va deservi maternitatea și secțiile la distanță, dar și o spălătorie care va acoperi nevoile întregului spital.

În prezent, Maternitatea Odobescu, ce aparține de Spitalul Municipal Timișoara, își desfășoară activitatea într-o clădire care aparține comunității evreiesti, pentru care Primăria plătește chirie.

Și Consiliul Județean Timiș are un proiect de construire a unei noi maternități, la Timișoara. Acesta va fi construită lângă Spitalul Județean, iar în noua construcție va funcționa actual Maternitate Bega care funcționează într-un spațiu impropriu.

Articolul precedentRază de speranță pentru ACS Poli după victoria din derby-ul Timișoarei. Ripensia ia toate punctele de la Cluj
Articolul următorCod galben de furtună în vestul țării