ACS Poli Timișoara s-a impus la limită în fața rivalilor de la ASU Politehnica și este acum la 9 puncte de prima poziție care asigură salvarea de la retrogradare, în timp ce Ripensia Timișoara a câștigat în al optulea minut de prelungire meciul de la Cluj cu Universitatea.

Duelul de pe Dan Păltinișanu dintre cele două Poli a fost unul care a stat sub semnul echilibrului, mai ales în prima parte. Prima mare ocazie a venit în minutul 17, când un șut din poziție bună al lui Ene s-a oprit în plasa laterală a porții lui ACS Poli. Până la finalul primei părți, Cristian Ene si Mera pentru ASU Politehnica, respectiv Buzan si Chemin pentru ACS Poli au avut oportunități să înscrie, însă au ratat de fiecare dată, iar la pauză s-a intrat cu scor alb.


Repriza secundă a început cu echipa lui Cosmin Petruescu mai prezentă în atac, însă fără rezultat. În minutul 54 Sorel Chemin șutează excelent din marginea careului celor de la ASU și deschide scorul. ASU a continuat să preseze, însă șutul slab al lui Mihai Ene din marginea careului de 16 metri a fost prins de Moldovan. La câteva minute distanță Ignea a trimis din poziție bună mult peste poarta aceluiași goalkeeper. ACS Poli a răspuns cu un șut bun al lui Golda, care a fost respins însă de Murariu. ACS Poli a jucat finalul de meci în 10 jucători, după ce Golda, care intrase de 10 minute în teren, a văzut direct roșu la o intrare imprudentă la Bedea. Chiar și așa, ASU Politehnica nu a mai reușit să înscrie, iar ACS Poli a obținut trei puncte extrem de importante.

Odată cu cele trei puncte, ACS Poli a ajuns la cota 26, a urcat pe poziția a 18-a însă e la 9 puncte de salvare. ASU Politehnica este pe 12, cu 38 de puncte.

Ripensia a suferit mult, însă s-a întors cu toate punctele de pe terenul Universității Cluj. Gazdele au avut inițiativa în prima parte, iar în minutul 22 Gavra a a deschis scorul după o centrare venită din partea dreaptă, de la Coman. Bucuria ardelenilor a durat doar 4 minute, pentru că Taub trimite greșit către propriul portar, Dumiter este pe fază și recuperează, îl driblează pe portarul clujenilor și egalează, stabilind și scorul pauzei.
La 5 minute de la reluare Ripensia preia conducerea, după ce același Dumiter este servit perfect de Zaluschi și trimite mingea peste Dur-Bozoancă în poarta ardeleană. Și bucuria timișoreană a fost de scurtă durată, deoarece în minutul 55, Hatiegan urmărește bine o minge respinsă de Hecsko și trimite în plasa porții timișorene. În minutul 82, Mansour este faultat de Goga, iar vârful Ripensiei este preluat de ambulanță și dus la spital, meciul fiind întrerupt minute bune. Ripensia a dat însă lovitura în ultimul minut al prelungirilor. Popa a trimis un balon în adâncime, Drăghici a ajuns primul la balon și l-a trimis peste Dur-Bozoancă în poarta clujeană pentru 3-2 în favoarea Ripensiei.

Ripensia Timișoara a ajuns la 42 de puncte și este pe locul 9 în liga secundă.

În runda viitoare Ripensia Timișoara primește vizita lui Aerostar Bacău, ACS Poli întâlnește pe teren propriu pe Universitatea Cluj, în timp ce ASU Politehnica are parte de un nou derby, pe terenul celor de la UTA.

Articolul precedentVictorie cu bonus ofensiv pentru Timișoara Saracens în meciul cu Dinamo
Articolul următorPrimăria Timișoara va construi o maternitate cu zece săli de naștere