De multă vreme, situația este tensionată în cazuri din ce în ce mai frecvente în care iubitorii de animale să văd nevoiți să renunțe la companionul lor pentru că, la Timișoara, este în vigoare o hotărâre de consiliu local în care se specifică faptul că au nevoie de acordul majortății celor din Asociația de Proprietari și neapărat ai vecinilor din apartamentele învecinate. 

Din păcate au apărut și cazuri de abuz, în care oamenii au fost nevoiți să renunțe la animalele de companie, în special la căței, iar aceștia au ajuns în adăposturi, pentru că refuzul unui vecin, deseori nejustificat, le zădărnicea orice posibilitate de a-i păăstra.

S-a ajuns în judtiție și, după ce Tribunalul Timiș a dat o sentință favorabilă celor care au animale de companie, Curtea de Apel Timișoara a decis contrariul. În problemă se implică acum și primarul.

„Probabil aţi aflat de aventura în instanţă a unei hotărâri de consiliu local, adoptată de Consiliul Local al Municipiului Timişoara în 2007, care obligă proprietarii animalelor de companie să ceară acordul vecinilor de bloc. Această HCL a fost contestată în instanţă de un deţinător de animale de companie. (…) A pierdut procesul – Primăria a câştigat, dar asta nu mă bucură. Voi propune Consiliului Local să abrogăm această HCL şi să o înlocuim cu un regulament care prevede dreptul timişorenilor de a avea animale de companie – da, cu respectarea drepturilor vecinilor, dar fără a menţine această restricţie absurdă”, a precizat Dominic Fritz.

 

 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentBilanț coronavirus, sâmbătă, 9 ianuarie
Articolul următorSituație limită la Timișoara: aparatul computer tomograf de la Spitalul de Boli Infecțioase este suprasolicitat