La câteva ore după ce E-On a tăiat gazul la Colterm, problema a fost rezolvată, iar timișorenii nu vor rămâne fără apă caldă.

Anunțul a fost făcut de primarul Nicolae Robu pe pagina sa de facebook.

AM REZOLVAT PROBLEMA GAZULUI LA COLTERM! TIMIȘORENII NU VOR AJUNGE FĂRĂ APĂ CALDĂ!

Tocmai am încheiat o înțelegere cu conducerea EON GAZ ROMANIA privind reluarea furnizării de gaz către compania de termoficare a Timișoarei, COLTERM. Am explicat convingător că situația financiară critică a Primăriei Timișoara e la final, că în zilele următoare, până la sfârșitul lunii septembrie, vom încasa sume mari ca taxe și impozite locale de la firme, mai general zis de la persoane juridice și vom achita toate restanțele de plată semnificative, către toți partenerii și cu prioritate către EON GAZ ROMANIA”, a scris edilul pe pagina sa de socializare.

Primarul Timișoarei a continuat însă textul atacându-i și pe jurnaliștii care i-au informat pe timișoreni despre situația de la compania de termoficare.

Din nou, cele 60.000 de familii abonate la COLTERM vor constata că una e la robineții din casele lor -e apă caldă, cum e firesc!- și alta la televizor și pe web! Din nou, jurnaliști cu excese de “entuziasm” n-au avut răbdare să vadă dacă apa se și răcește, ci au trâmbițat cu pompă -ba chiar cu mare satisfacție, după cum vorbeau!- că 60.000 de familii de timișoreni au rămas fără apă caldă! Ei bine, n-au rămas și nu vor rămâne!”, a scris Nicolae Robu.

Joi după-amiază, E-On Energie Romania a sistat furnizarea gazului către Colterm, deoarece compania de termoficare nu achitase la timp rata eșalonată, pentru a acoperi o parte din datoria de 8 milioane de lei pe care o acumulase doar anul acesta.

În total, datoria pe care Colterm o are față de E.On se ridica la peste 60 de milioane de lei.

Este a doua oară în trei luni când E-On întrerupe furnizarea gazelor către Colterm, după ce același lucru s-a întâmplat în luna iunie.

Articolul precedentAngajată a Finanțelor Publice, prinsă când lua mită
Articolul următorSărbătoare mare la mănăstirea ocrotitorului Banatului