Pas important către o Unitate de Primiri Urgente moderna la Spitalul Judetean din Timișoara.

În luna mai a fost semnat contractul de finanțare, în prezența ministrului Dezvoltării, Daniel Suciu, iar luni, la Consiliul Județean Timiș a fost semnat contractul pentru proiectarea și execuția construcției pentru Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Timișoara cu firma care a câștigat licitația, SC M&Dario Com SRL.

Proiectul are o valoare de 6.900.000 lei, cu o contribuție de 3,4 milioane de lei din partea Uniunii Europene, 3,2 milioane de lei de la bugetul de stat și 216.000 lei de la Consiliul Județean Timiș”, a precizat președintele CJT Călin Dobra.

Din acești bani, suma de un milion de lei este alocată pentru dotări.

Imediat după semnarea contractului, dăm ordinul de începere a proiectării apoi va putea începe și execuția. Va fi modernizat corpul existent al UPU și va fi extinsă actuala clădire cu 800 mp, înspre heliport. De asemenea, se va construi și un corp nou care va avea subsol, parter și un nou etaj”, a mai declarat Călin Dobra.

Directorul Spitalului Județean Timișoara, medicul Marius Craina, a explicat de ce este nevoie de această extindere a compartimentului de Urgențe.

Această extindere este obligatorie. Anumite spații au fost realocate spitalului județean. Pacientul în momentul în care se prezintă la UPU are dreptul la cea mai rapidă și eficientă asistență medicală. De aceea proiectul este esențial. Suntem una dintre puținele UPU din România care nu a avut probleme de personal, de comunicare, de atitudine față de pacient. Sunt momente în care vin 10-12 pacienți în același timp, iar personalul trebuie să se ocupe în mod egal de toți”, a declarat Marius Craina.

Directorul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului, medicul Mihai Grecu a declarat că în acest moment sunt 24 de spații pentru urgențe.

24 de spații de lucru sunt acum la UPU, dar odată cu extinderea vom avea mai mult spațiu. În plus va exista mai mult confort pentru pacienți și aparținători”, a declarat Grecu.
Proiectul de extindere al Unității de Primiri Urgențe de la Județean va transforma această secție în cea mai modernă din vestul țării.

Noua clădire, ce va adăposti extinderea UPU, ce va fi construită în actuala curte interioară a Spitalului Județean, urmează să aibă o suprafață la sol de 355 de metri pătrați, o suprafață desfășurată de aproape 800 de metri pătrați și va fi prevăzută cu subsol, parter și etaj. La parter va fi un spațiu pentru accesul ambulanțelor și o nouă sală de așteptare, iar la etaj va fi construită și o sală de curs. De asemenea, vor fi realizare spații de decontaminare și deparazitare, camere de recepție și triaj, dar și grupuri sanitare.

Odată cu realizarea acestei investiți, mai multe spații administrative vor fi transformate în cabinete de consultații, de chirurgie și de ginecologie.

Durata contractului este de 25 de luni, din care 6 de proiectare și 19 luni pentru execuția lucrărilor. În perioada următoare se va organiza licitația pentru desemnarea unui constructor.

Articolul precedentTânăr prins la furat în mall
Articolul următorIncendiu devastator în Timișoara. Casă cuprinsă de flăcări. VIDEO!