Câteva zeci de persoane s-au adunat, duminică, în centrul Timișoarei, pentru a protesta față de carantinarea orașului, care intră în vigoare la miezul nopții. Protestatarii au avut și alte nemulțumiri, de exemplu obligativitatea purtării măștii.

Astfel de proteste au avut loc, periodic, în Piața Victoriei. Doar că acum s-a mai adăcugat un motiv de nemulțumire: Timișoara și mai multe localități periurbane intră în carantina, în noapte de duminică spre luni. Carantina a fost instituită pentru o perioadă de două săptămâni, pe fondul ratei mari de infectare din oraș și din celelalte localități.

Protestatarii au scandat: Fără carantină, Libertate, Jos măștile și au cerut demisia primarului Dominic Frtiz. Câțiva dintre ei au ars, simbolic, măști de protecție. 

Chiar dacă mulți manifestanți nu purtau mască, autoritățile nu au intervenit, stârnind nemulțumirea, exprimată pe rețelele de socializare, a celor care se coformează restricțiilor în vigoare și care, începând de mâine, vor avea de suportat regulile impuse de carantină. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentProgram de cumpărături pentru persoanele de peste 65 de ani din Timișoara și localitățile care intră în carantină
Articolul următorStrategie în alb și negru