Aproape 100 de persoane din domeniul HORECA au protestat astăzi în Piața Unirii din Timișoara față de restricțiile impuse de starea de pandemie. Oamenii sustin ca sunt in prag de colaps si au nevoie de ajutor din partea statului.

Timișoara este, de ceva vreme, în scenariul roșu, așa încât restaurantele și cafenelele nu pot funcționa la interior. Supraviețuirea afacerii a fost asigurată de terase, inutilizabile în zilele friguroase sau ploioase, și de livrările de mâncare pentru acasă.

 Reprezentantii cafenelelor si restaurantelor sunt revoltati si de faptul ca nu au fost inclusi in etapa a doua de vaccinare.

„Când suntem un factor de risc??? Când suntem restricționați sau când încercăm să ne protejăm angajații?
Nu e suficient că întreaga industrie a ospitalității plătește pentru ceva ce nu ține de activitatea ei, nu e suficient că oamenii noștri nu sunt primiți la bănci, nu sunt sprijiniți, pentru că au un viitor incert, acum le refuzăm și dreptul la prevenție și securitate. Horeca nu este doar o opțiune, este o componentă a umanității, face parte din necesitățile vieții noastre, de sute de ani”, precizează reprezentanții acesteia.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCHECK-IN. Adeverința de vaccinare, salvarea turiștilor. Soluția vacanțelor fără carantină
Articolul următor”Culisele statului paralel” | Dezvăluiri despre Mugur Isărescu – cel mai longeviv guvernator de bancă centrală din lume – VIDEO