Mai mulți copii de clasa a II-a de la un liceu vocațional din Timișoara fac cursuri în curtea școlii și chiar în fața sediului Inspectoratului Școlar din oraș, după ce parinții lor au inițiat o formă de protest împotriva învățătoarei care le-a fost repartizată anul acesta la clasă.

Părinții și 16 elevi din cei 21 ai clasei sunt în grevă încă din prima zi de școală. Ei sunt nemulțumiți că acesta este cel de-al treilea dascăl pe care îl au micuții și susțin că învățătoarea, care este suplinitor pe acel post, are rezultate slabe la examenele de specialitate și ar mai fi avut probleme cu părinții unor elevi de la o altă școală la care a predat în trecut.
Aceasta nu este însă prima situație de acest fel prin care trec micuții clasei a II-a B de la Colegiul National de Artă Ion Vidu din Timișoara.

Am ales acest gest extrem pentru a scoate la iveală nedreptățile care s-au făcut față de copiii noștri în decurs de doi ani de când suntem la Vidu. Noi când ne-am înscris copiii ni s-a spus că vor avea un cadru didactic care s-a dovedit, cu un an înainte deja, că nu avea competențele necesare, nefiind specializat pe clasele primare, după o cariera întreagă în clasele gimnaziale. Ne-am trezit că trebuie să facem memorii, să mergem în audiență, și la direcțiune și la Inspectorat. Din clasa zero până în clasa a doua ar fi al treilea dascăl. Vrem un cadru didactic și există pârghii, dacă se vrea. Simțim că am fost lăsați de căruță‘, a povestit Cristian Cazacu, unul din parinții copiilor de la Colegiul Ion Vidu din Timișoara.

Părinții mai susțin că această clasă de elevi a fost de sacrificiu și că după un întreg proces, anul trecut le-a fost repartizat un dascăl pe care copiii l-au îndrăgit. Acesta din urmă este pensionar și nu mai poate preda la școală atât timp cât pe postul de suplinitor există cineva.

Ne dorim continuitate pentru copiii noștri. Clasa noastră a fost o clasă de sacrificiu. În clasa zero am primit o doamna incompetenta. Am depus plângeri, am făcut sesizări la direcțiune, iar în clasa I am primit un domn învățător super bun, am zis direcțiunii că vrem să continuăm cu el însă vorbele noastre nu au contat. Acum avem un suplinitor cu calificative slabe și nu dorim să le predea copiilor noștri. Copiii noștri nu sunt cobai‘, a spus Adela Torj, mămica unui elev.

Miercuri, părinții și copiii mici au venit în fața sediului Inpectoratului Școlar Timiș cu scaune și o tablă, iar mai mulți părinți le-au predat copiilor, simbolic.
Părinții au putut sta de vorbă și cu conducerea Inspectoratului Școlar Timiș.

Nu pot să spun că părinții au dreptate sau nu au. Este foarte greu să evaluezi un cadru didactic, nici măcar nu l-ai lăsat să intre la clasă. Dumnealor au venit la mine în urmă cu două săptămâni când încă nu îl cunoșteau pe acest om. Doamna profesor nu a intrat la clasă, nu cred că a putut să le dovedească că are un comportament neadecvat față de copiii dumnealor, pentru că nu a intrat la clasă. Au venit și au spus că și-au luat un feedback de la o altă unitate de învățământ. Mai mult, în momentul în care dumnealor au fost la mine în birou se afla și directorul unității de învățământ de la care a plecat colega noastra, nu a putut să îmi spună un lucru rău. Am trimis anul trecut la această școală inspectori pentriu a verifica activitatea cadrelor didactice și întâmplarea face că și această colegă a trecut prin acest filtru. Din punct de vedere profesional nu are nicio problemă‘, a declarat Aura Danielescu, inspector-șef al ISJ Timiș.

Părinții au stat de vorbă, miercuri, și cu un reprezentant de al Direcției pentru Protecția Copilului care le-a recomandat să nu implice copiii în astfel de proteste. Conducerea ISJ Timiș a programat miercuri o întrevedere cu părinții nemulțumiți.

Articolul precedentTrei avioane cu 450 de pasageri care ar fi trebuit să ajungă la Belgrad, au fost redirecționate la Timișoara
Articolul următorȚigări de contrabandă, la granița cu Ungaria