Primele 20 de cadre medicale ale Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie ”Dr. Victor Babeş” din Timişoara au primit vaccinul anti-COVID, duminică, rata de vaccinare fiind de aproape 90% din personal.

Unitatea a primit 500 de doze de vaccin şi  au fost doar câţiva angajaţi din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea.

„În prima oră s-au vaccinat 20 de persoane şi procesul de vaccinare continuă pe tot parcursul zilei, i-am chemat şi de acasă pentru vaccinare. Nu se vaccinează cei care au fenomene acute, precum viroze, pneumonii, persoanele însărcinate şi cei care au trecut prin boală de mai puţin de o lună. Până acum avem o rată de vaccinare pe spital de 85-90%. Am avut câteva persoane din rândul infirmierelor şi al brancardierilor care au refuzat vaccinarea din anumite credinţe ecumenice sau care nu cred în vaccinul acesta. Fenomenele secundare care pot apărea sunt durerile musculare şi de articulaţii, mialgii, altralgii, cefalee, uşoare dureri migrenoase. Acestea pot apărea diferit de la persoană la persoană, la un interval de după 12-14 ore, la nivel de ore-zile”, a afirmat dr. Cristian Oancea.

Managerul spitalului a adăugat că sâmbătă în spital erau internate 153 de persoane bolnave de COVID, din care 135 cu forme severe, 15 cu forme de terapie intensivă şi 13 cu forme medii.

„Eu am avut două cazuri de reinfectaţi cu SARS-CoV-2 în ultimele trei săptămâni, dintre care unul a scăpat cu bine, altul nu. Reinfectările sau recăderile sunt întotdeauna cu manifestări mult mai pronunţate şi mai agresive”, a adăugat Cristian Oancea. 

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentNouă focare de coronavirus sunt active în județul Timiș
Articolul următorLa Timișoara a doua tranșă de vaccin anticovid ajunge cu o zi întârziere