Arhiepiscopia Timişoarei şi parlamentari liberali de Timiş au luat poziţie, joi, vizavi de o postare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de Facebook, pentru vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, în care apare Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără cruci.

Arhiepiscopia Timişoarei cere Ministerului Sănătăţii refacerea imaginii postate, cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, ţinând cont şi de faptul că lăcaşul de cult timişorean apare în postarea ministerului şi fără acordul Centrului eparhial.
Imagine
„Arhiepiscopia Timişoarei îşi exprimă surprinderea şi regretul faţă de postarea pro-vaccinare promovată de Ministerul Sănătăţii pe pagina sa oficială de facebook, în care este reprezentată Catedrala Mitropolitană din Timişoara fără crucile de pe turle. De altfel, nu este prima dată când catedrala noastră, emblemă a Timişoarei şi a Banatului, este reprezentată fără crucile aşezate pe turle, ca simbol al biruinţei asupra răului şi nu este prima dată când Centrul eparhial ia atitudine împotriva unor astfel de reprezentări grafice trunchiate. Pentru buna informare a opiniei publice precizăm, totodată, că lăcaşul mitropolitan al Timişoarei apare în postarea Ministerului Sănătăţii fără acordul nostru, fapt pentru care adresăm factorilor responsabili din această înaltă instituţie a statului solicitarea de a reface imaginea postată cu prezentarea completă şi corectă a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, monument istoric şi de arhitectură bisericească, apreciat la nivel naţional şi internaţional”, se afirmă într-un comunicat transmis de Biroul de presă al Arhiepiscopiei Timişoarei.

De asemenea, şi deputatul liberal de Timiş Marilen Pirtea afirmă, într-o postare pe Facebook, că este regretabil că imaginea Catedralei Timişoarei apare din nou stilizată grafic, reprezentată ca „artă modernă”, fără cruci.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentTrimiși în judecată în dosarul Nadăș. Prejudiciul, aproape 30 de milioane de euro
Articolul următorEXCLUSIV. CULISELE STATULUI PARALEL. Industria cărnii. Din exportatori am ajuns să importăm totul. „S-a dorit politic distrugerea acestei industrii”