Un număr de 55 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată sunt parte din proiectul de îmbunătățire a siguranței traficului pe raza Direcției Regionale de drumuri și Poduri Timișoara. 

Proiectul  „Măsuri de îmbunătățire a siguranței traficului prin amenajarea trecerilor la nivel a drumurilor cu calea ferată” – presupune: montajul de stâlpi de iluminat cu încărcare solară; montajul de stâlpi pentru delimitarea sensurilor de circulație; semnalizare rutieră orizontală (simboluri preformate și benzi rezonatoare din marcaj rutier); marcaj tip covor antiderapant (se va realiza pe o distanță de 50 m, între barieră și indicator).

În aria de responsabilitate a SDN Arad vor fi amenajate 11 treceri la nivel CF, SDN Caransebeș – 6, SDN Deva – 8, SDN Orșova – 5, SDN Timișoara – 25.

 Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020 și are ca scop creșterea siguranței rutiere prin amenajarea, în toată țara, a 246 de treceri la nivel a drumurilor naționale cu calea ferată până la sfârșitul anului 2021. Valoarea totală a contractului este de 34,3 milioane lei și are ca durată de implementare 24 de luni. Implementarea proiectului va crește gradul de siguranță a traficului, prin adoptarea soluțiilor tehnice care să reducă numărul de accidente rutiere grave produse pe drumurile naționale la intersecția cu trecerile la nivel cu calea ferată.

Articolul precedentUn milion de lei pentru două cămine de bătrâni
Articolul următorCULISELE PUTERII, o nouă emisiune la Realitatea PLUS. Care sunt jocurile, tensiunile și aranjamentele din spatele scenei politice