Timp de două zile taximetriștii din Timișoara vor protesta pe străzile orașului față de „‘acceptarea și susținerea de către administrația publică a unor activități de transport neautorizate’, așa cum spun ei.

Aproximativ 800 de taximetriști s-au adunat miercuri dimineață în apropierea stadionului Dan Păltinișanu, unde s-au organizat și au plecat în marș prin oraș. Traficul pe strada care leagă zona bazei 2 Politehnica și bulevardul Liviu Rebreanu a fost închisă circulației pentru a le permite șoferilor de taxi să își parcheze mașinile și mai apoi să plece în marș.

Ne-am adunat pentru a protesta împotriva pirateriei din transporturi, care a atins cote alarmante. Pe mulți dintre noi ne-au băgat în faliment, nu ne mai putem plăti contribuțiile la stat, ratele la bănci. Ca și medicul acela fals, fără autorizație, așa avem și în transporturi pirați. Transportatori falși, fără autorizație, fără licență, ce nu plătesc taxe, nu plătesc contracte de muncă, nu au nicio obligație, implicit ne fac concurență neloială. Avem și noi un proces pe rol. Ne-am adresat autorităților în nenumărate rânduri, dar se pare că nu am obținut nimic. Cine vrea să vândă produsul taximetriei trebuie să fie autorizat legal, conform legilor românești. Curtea de Justiție Europeană a statuat clar, e o decizie obligatorie și pentru statul român. Toti cei care vor să facă taximetrie sunt obligați să se supună legilor în tările în care vor să opereze”, a declarat Adrian Jugănaru, purtătorul de cuvânt al Asociației Banat Taxi.

Taximetriștii s-au încolonat și au plecat pe traseul Aleea Ripensia – Aleea Studenților, Str. Michelangelo – str. Hector – Str. Oituz – str. Al. I. Cuza – Piata Consiliul Europei – Calea Aradului – str. Amurgului – str. Demetriade – str. A. Imbroane – str. M. Kogălniceanu – str. Take Ionescu – I. C. Brătianu – str. 20 Decembrie – str. Regele Ferdinand.

Cei care au fost zariți pe drum că aveau clienți în mașini și se deplasau către alte destinații au fost apostrofați și claxonați de către participanții la protest.

Protestul taximetriștilor va continua joi, când șoferii se vor aduna din nou la stadionul Dan Păltinișanu, însă traseul pe care se vor deplasa va fi ușor schimbat: B-dul Sudului – b-dul. Liviu Rebreanu – sens AEM – Iosif Bulbuca – Șt. O. Iosif – A. Șaguna – Calea Dorobanților – str. Spit Noi – Aleea A. Imbroane – str. Koglniceanu – Take Ionescu – str. L. Filipescu – b-dul Revoluției – str. I. C. Brătianu – str. 20 Decembrie – str. Regele Ferdinand.

În cazul în care autoritățile nu vor lua măsuri pentru rezolvarea nemulțumirilor lor, taximetriștii spun că în 27 și 28 februarie, vor sa oprească activitatea și să pornească spre capitală, pentru un nou protest.

Articolul precedentMai mulți bani pentru rețete compensate și gratuite
Articolul următorStart la înscrieri. Ce trebuie să știe cei care vor să vândă mărțișoare la Timișoara