Primăria Timișoara a pregătit 24 de locații în care comercianții își pot vinde mărțișoarele. Aceștia își vor putea amenaja standurile cu începere din 25 februarie.

Cei care doresc să vândă mărțisoare se pot înscrie la primărie între 14 și 18 februarie, unde vor depune cererile.

Comercializarea acestor produse se va face în perioada 25.02.2018 – 02.03.2019, în următoarele locații, pe o suprafață de 2 mp:

– Piața Victoriei ( maximum 200 amplasamente)
– Ceas Floral – bd.Proclamația de la Timișoara-platou
– str.Mărășești (de la str. C. Brediceanu spre Piața Mărăști)
– Parcul Copiilor (bd. Revoluției 1989-platou)
– Piața A.Mocioni-platou (maximum 6 amplasamente)
– bd. Regele Carol I (de la str. I.Văcărescu până la str.Gen.I.Dragalina)
– Piața Nicolae Bălcescu; Dâmbovița-platou
– Calea Șagului colț cu str.A.Ipătescu (maximum 20 amplasamente)
– Calea Șagului colț cu str.L.Rebreanu
– în fața Pieței Doina- platou
– Calea Martirilor colț cu str.Naturii (maximum 20 amplasamente)
– Piața din zona Soarelui
– Calea Buziașului-platou
– zona Spitalului Județean (str.Arieș)
– str. Daliei (între str.Al. Vaida Voievod și L.Catargiu- maximum 50 amplasamente)
– str. S.Bărnuțiu- Calea Dorobanților (zona Modern)
– Piața Traian
– Calea Sever Bocu
– str. Sf. Apostoli Petru și Pavel
– Calea Aradului – str.Liege
– CaleaTorontalului-platou
– str.Circumvalațiunii-platou
– zona Piața Dacia
– str.Gen.Dragalina – b-dul Gării.

Cei care doresc să vândă mărțișoare trebuie să depună solicitarea, însoțită de o copie a cărții de identitate, la camera 12 din sediul primăriei. Taxa de autorizare, taxa de imprimat și taxa de ocupare a domeniului public (3 lei/mp/zona A sau 2 lei/mp/zona B) se achită la momentul înregistrării cererii la caseria camerei 12, după emiterea notei de plată de la ghișeul 8 sau 9, fără posibilitatea restituirii acestor taxe, transmit reprezentanții Primăriei.

Operatorii care vor să își amplaseze standurile în Piața Victoriei trebuie să aibă domiciliul în Timișoara, să depună o copie CUI și o simulalare fotografică pe panou a exponatelor.

Operatorii economici au obligația de a deține la locul de vânzare Avizul pentru desfășurarea comerțului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activități Comerciale și Gestiune Spații Publicitare, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public – în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincida cu identitatea persoanei menționate în aviz.

Încalcarea prevederilor legislației în vigoare atrage sancțiunea contravențională a persoanei sau reprezentantului firmei, de către agenții constatatori, cât și retragerea avizului de către emitent. Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încalcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timișoara. Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului ocupat în zonele menționate, de către deținătorul avizului altei persoane, duce la retragerea avizului și sancționarea contravențională a faptei.

sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Articolul precedentS-a blocat orașul. Protest al taximetriștilor la Timișoara. Foto
Articolul următorCaz incredibil la Timișoara. Copilaș de doi ani lovit într-o creșă de fiica lui Iosif Rotariu. Micuțul a ajuns la spital cu piciorul rupt. Imagini care vă pot afecta emoțional