Sărbătorile de iarnă se apropie și primul pas îl vor face cei care comercializează tradiționalele bețigașe și nuiele de Sfântul Nicolae.

Pentru comercianții care vor să profite de sărbătorile de iarnă pentru a comercializa, pe străzi sau în piețe, produse specifice, lista este deschisă de pregătirile pentru Sfțntul Nicolae.

Astfel, Primăria Municipiului Timișoara face precizări în legătură cu cererile pentru obţinerea avizului pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice Zilei Sfântului Nicolae. Acestea se pot depune la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 21.11.2018-26.11.2018, actele necesare fiind: cerere tip, obţinută de la ghişeul 8 sau 9, camera 12;copie buletin de identitate, carte de identitate  sau copie act  firma (copie Certificat Unic de Înregistrare ).

 

Avizul se eliberează pe o perioada determinată de timp, activitatea fiind prevăzută în HCL139/2011, Cap.II, punctul 2, lit.c), respectiv, comercializarea, pe o suprafaţă de 2 mp pentru fiecare comerciant, de beţe de Sfântul Nicolae, felicitări, vâsc, miniaturi reprezentative, în perioada 2-6 decembrie.

Unde se vor vinde în acest an nuiele și decorațiuni de Sfântul Nicolae

Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, în zonele: Ceas Floral- bd. Proclamaţia de la Timişoara Platou-zona A 3lei/mp/zi; str.Mărăşeşti-zona A 3lei/mp/zi; Piaţa A.Mocioni,Platou zona A 3 lei/mp/zi şi următoarele locaţii situate din zona B 2 lei/mp/zi:Parcul Copiilor ( bd. Revoluţiei 1989) platou; bd. Regele Carol I (de la str.I.Văcărescu până la str.Gen.I.Dragalina); Piaţa Nicolae Bălcescu; Dâmboviţa-platou; Calea Şagului colţ cu str.A.Ipătescu ( maximum 20 amplasamente);  Calea Şagului colţ cu str.L.Rebreanu; în faţa Pieţei Doina- platou; Calea Martirilor colţ cu str.Naturii (maximum 20 amplasamente); Piaţa din zona Soarelui; Calea Buziaşului – platou; zona Spitalului JudeŢean (str.Arieş); str.Daliei(între str.Al Vaida Voievod şi L.Catargiu (maximum 50 amplasamente); str.S.Bărnuţiu-Calea Dorobanţilor (zona Modern); Piaţa Traian; Calea Sever Bocu- str.Sf. Ap.Petru şi Pavel; Calea Aradului- str.Liege; C.Torontalului- platou; str.Circumvalatiunii-platou; zona Piaţa Dacia; str.Gen.Dragalina- bd. Gării.” conform unui comunicat al primăriei Municipiului Timișoara.

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul Autorizare Activităţi Comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public-în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Incalcarea prevederilor legisatiei in vigoare atrage sanctiunea contraventionala a  persoanei sau reprezentantului firmei, de catre agentii constatatori cat si retragerea avizului de catre emitent. Salubrizarea permanenta a amplasamentului ocupat este obligatorie, iar încălcarea acestei prevederi duce la retragerea Avizului eliberat de primărie. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea Avizului şi la sancţionarea faptei. Activitatea comercială pe locaţiile destinate comercializării produselor trebuie să se desfăşoare fără a perturba circulaţia pietonală din zonele respective.

Articolul precedentImpact violent la intrare în Timișoara. O mașină a fost făcută praf și doi oameni au ajuns la spital
Articolul următorIncendiu izbucnit din cauza unei instalații improvizate