Numărul de solicitări pentru efectuarea de teste COVID-19 la cerere a scăzut în ambulatoriul Spitalului Județean din Timișoara.

Toate persoanele care doresc să se testeze pentru infecţia cu coronavirus o pot face acum şi fără programare. Dacă, la început, lista de aşteptare era stufoasă, iar oamenii așteptau chiar și câte două zile ca să ajungă la rând, acum pot merge direct la Spitalul Județean.

“A scăzut ușor numărul de solicitări pentru testarea la cerere, în primul rând pentru că populația s-a mai calmat, mulți dintre ei s-au testat și la noi și în alte părți, și în al doilea rând pentru că luna noiembrie și începutul lunii decembrie nu reprezintă neaparat o perioadă de concedii. Vom vedea dacă spre sfârșitul lunii va crește numărul de testări, dar în perioada aceasta românii nu prea pleacă în străinătate. Se prezintă cam 50 de persoane, la început am avut 60 și am crescut această capacitate la 90 pe care am avut-o constant, iar acum facem 60 – 65 de teste”, spune Raul Pătrașcu.

Preţul testării, 250 de lei, a rămas constant, mai spune managerul Spitalului Județean, asta pentru că nu se doreşte realizarea de profit ci doar acoperirea cheltuielilor.

Sursa: Realitatea de Timis

Articolul precedentCreștere alarmantă a ratei de infectare cu coronavirus, într-o localitate timișeană: de la mai puțin de 6 până peste 9
Articolul următorTragedie la Timișoara, unde o gravidă în șase luni a murit de coronavirus