Încep pregătirile pentru ediția 2019 a unuia dintre cele mai de succes evenimente organizate în ultimii ani la Timișoara.

Timfloralis este festivalul care transformă an de an centrul Timișoarei într-o adevarata gradina botanica. Ediția a cincea a festivalului va fi organizată în luna aprilie a anului viitor, fiind stabilită și data, și urmează să fie sincronizat cu înflorirea lalelelor puse în toată zona centrală.

În perioada 19-21 aprilie 2019 vom face următoarea ediție a Festivalului Timfloralis. Timp de 3 zile, organizatorii vor aduce floriști, designeri, studenți, elevi, școlile ca instituții, comercianți, o mulțime de actori, cu toții dornici să sublinieze frumusețea naturii și să promoveze dragostea față de natură și de flori. În Timișoara noi trebuie să onorăm acest apelativ al orașului, ‘de oraș al florilor’, și ne preocupă ca acest festival să fie cât mai frumos. Am cerut să fim mai atenți și la perioada de vârf a lalelelor, pentru că nu la fiecare ediție ne-am sincronizat și anul trecut a fost totul superb, doar că lalelele deja erau trecute. Ăsta a fost minusul. Nu putem să prognozăm total, dar șansele cele mai mari sunt ca în acel weekend să fie și lalelele la vârful lor de înflorire” a declarat primarul Nicolae Robu.

Dacă în 2018 festivalul a fost organizat în Piața Operei și în Piața Libertății, anul viitor acesta va fi extins și în Piața Unirii.

Vom avea de data aceasta, pentru prima dată, prinse în festival, toate cele 3 piețe, inclusiv Unirii. La început am fost numai în Piața Victoriei, apoi ne-am întins și în Libertății și în 2019 vom fi și în Unirii. Așteptăm să se anunțe cât mai mulți interesați, să-și anunțe dorința de a fi parte în ediția 2019 a Festivalului Timfloralis” a completat primarul Nicolae Robu.

Articolul precedentȘofer rănit grav într-un accident feroviar, în apropiere de Timișoara
Articolul următorUrmăriți internațional, prinși la Lugoj